Zavřít reklamu

Společnost Apple lze bez jakékoliv nadsázky označit za jednu z nejvíce ekologicky smýšlejících společností zaměřených na výrobu elektroniky na světě. Ve svých snahách zlepšit planetu Zemi navíc nehodlá v žádném případě polevit, což dnes světu připomněl skrze tiskovou zprávu věnovanou jeho pokrokům v oblasti životního prostředí. 

Kromě zrekapitulování jeho úspěchů z předešlých týdnů a měsíců souvisejících například s přechodem Applu jako takového na uhlíkovou neutralitu si 100% obnovitelné zdroje energie vypíchl v tiskové zprávě například ekologičnost Maců s M1. Například Mac mini s M1 je dle Applu díky jeho extrémně úspornému čipsetu z hlediska uhlíkové stopy celkově o 34 % šetrnější pro svět než tomu bylo u jeho předchůdce. Velký krok kupředu pak bylo i odstranění nabíjecích adaptérů a sluchátek z balení iPhonů, jelikož tak bylo již ušetřeno 861 tisíc tun mědi, cínu a zinku, respektive rud obsahujících tyto prvky. Zmenšení balení iPhonů zase umožnilo snížit uhlíkovou stopu související s přepravou iPhonů, jelikož se jich nyní vejde na palety o 70 % více. 

V závěru tiskové zprávy pak Apple opět připomněl svou nedávnou dohodu se svými více než 110 partnery z dodavatelského řetězce. Ti se totiž zavázali, že do roku 2030 začnou ve svých fabrikách využívat 100% obnovitelné zdroje energie, čímž se stejně jako Apple zasadí o ochranu Země. 

Dnes nejčtenější

.