Zavřít reklamu

Sociální síť Instagram je tu s námi již více jak 10 let, přičemž je neustále rozšiřována o nové funkce a možnosti. Už dávno není jen o běžných příspěvcích, protože Instagram Stories využívá každý den na 500 milionů uživatelů. 1 z 5 příběhů navíc vyvolá reakci v podobě přímé zprávy od někoho, kdo obsah viděl. Těchto 5 tipů a triků pro Instagram Stories na iPhonu vám pomohou tvořit v nich skutečně poutavý obsah. 

Buďte kreativní 

Stories mají v první řadě přinášet atraktivní obsah. Pokud při jejich tvorbě nebudete kreativní, vaše příběhy jednoduše nebudou zajímavé a tím nebudou mít takový efekt, jaký od nich očekáváte. Pomoci vám k tomu však mohou i základní nástroje aplikace, aniž byste používaly řešení třetích stran.

Nebojte se tedy používat funkce, jakými jsou BoomerangSuperzoomRozložení nebo Handsfree. Najdete je hned při levém okraji displeje při kompozici příběhu. 

15 sekund je moc 

Jedna stránka příběhu může trvat až 15 sekund. I když se vám to může zdát málo, je tomu vlastně naopak. K tomu, abyste diváka zaujali a udrželi jeho pozornost, totiž máte času mnohem méně. Hned v úvodu vašich Stories tak musíte dát takový obsah, který ho donutí příběh nejen dokoukat, ale prohlédnout si i jeho další stránky. Využít k tomu můžete nejen GIFy, ale i samolepky. To obzvláště, pokud se jedná jen o statický příspěvek skrze nabídku Vytvořit. Zde zaujmete i položením otázky.

Zvukový podklad 

Stories, které obsahuje hudbu nebo hlas, má až o 80 % lepší dosah. Proč? Protože je jednoduše zajímavější. Hudební podklad přitom přidáte velice jednoduše. Stačí k tomu při kompozici příběhu vybrat ikonu pro přidání obsahu, kde poté zvolte nabídku Hudba. Zde se pak nacházejí dvě záložky, ve kterých můžete vybírat patřičný obsah. 

Příspěvek do příběhu 

Díky neúprosnému algoritmu sítě mohou příspěvky snadno zapadnout. Chcete-li je ale oživit, můžete je v rámci sítě do příběhu snadno přidat a upozornit tak na ně. Když je pak doplníte vším výše řečeným, zaujmou vlastně o to více. Skvělé je, že jsou klikatelné, takže se z takového příběhu uživatel ihned přesměruje na daný příspěvek v profilu.

 

U příspěvku tak stačí dát ikonu šipky, a zde vybrat Přidat do příběhu příspěvek. Následně už se ocitnete v kompozici Stories, kam tedy nezapomeňte dát všechny zajímavé prvky tak, abyste jimi sledující zaujali na první pohled. 

Škola Instagramu 

Pokud jste firma, jistě se vám vyplatí navštívit školu příběhů Instagramu. Najdete ji na webu i s rozdělením do čtyř kategorií, ve kterých se naučíte nejen příběh vytvořit, ale i jej upravit, a také se zde dozvíte, jak vám Stories pomohou v růstu. Další zajímavé tipy a triky však publikuje i přímo Instagram, a to na svém profilu v síti s názvem @instagramforbusiness.

5 skola

Stáhnout Instagram z App Store

Dnes nejčtenější

.