Zavřít reklamu

Kritici výřezu v displeji iPhonů si budou moci letos alespoň částečně oddechnout. Po čtyřech letech využívání jednoho jediného designu má totiž Apple letos v plánu představit iPhony s výřezem o poznání menším. Vyplývá to alespoň z čím dál většího množství úniků, mezi které se dnes přidala i reálná fotka sdílená leakerem DuanRui.

Menší výřez v displeji iPhonu 13

Leaker vyvěsil na svém Twitteru konkrétně snímek digitizéru, který disponuje výrazně užším horním výřezem než jeho předchůdci u starších iPhonů. Za povšimnutí stojí rovněž výřez pro horní telefonní reproduktor, který již nebude součástí displeje, ale posune se do jeho rámečku či do kovového rámečku telefonu. Právě tím tak Apple ušetřil značný prostor, což se odrazilo ve výsledku na rozměrech výřezu. Posledním zajímavým detailem je pak přesunutí předního fotoaparátu z pravé strany na levou, což lze usoudit díky průhledné plošce v černém poli. 

Vzhledem k tomu, že se jedná zcela evidentně o skla dvou rozdílně velkých modelů – pravděpodobně 5,4” a 6,7” -, je prakticky jasné, že s nasazením menšího výřezu počítá Apple letos u celé své řady 13, což je rozhodně dobrá zpráva. Mnozí jablíčkáři se totiž obávali toho, že se stane menší výřez exkluzivitou jen pro řadu Pro a levnější řada se jej pak dočká nejdřív za rok. Je nicméně otázkou, co přesně z uživatelského hlediska vlastně menší výřez v displeji přinese. Více zobrazovacího prostoru totiž nemusí ještě nutně znamenat výhru, nebude-li místo patřičně využito. Fajn možností je například návrat procentuálního ukazatele stavu baterie či rozšíření možností stavových ikonek. 

Dnes nejčtenější

.