Zavřít reklamu

Jednou z funkcí, které nabízí streamovací služba Netflix, je možnost vytvoření speciálního bezpečného dětského účtu. Mladší diváci tak mohou v rámci tohoto účtu sledovat nezávadný obsah, přičemž rodiče mají nad jejich sledováním Netflixu dokonalý přehled. Nyní se společnost Netflix odhodlala k dalšímu kroku, v jehož rámci částečně přepracuje tyto dětské profily. Cílem tohoto jednání je zlepšit jejich celkovou vizuální atraktivitu, a lepším způsobem propagovat oblíbené postavy z dětských pořadů i celovečerních filmů.

Pokud patříte mezi předplatitele streamovací služby Netflix, a máte v jejím rámci aktivovaný dětský účet, můžete se již brzy těšit na zmíněné změny. Co vás vlastně bude v jejich rámci čekat? Na snímcích v galerii si můžete všimnout, jakým způsobem má Netflix v plánu změnit design a rozvržení dětských profilů u své služby. Na pravé straně najdete lištu s přehledem nejpopulárnějších a nejsledovanějších dětských pořadů na Netflixu, v horní části hlavní stránky dětského profilu se zase budou zobrazovat zmíněné populární postavy z pořadů pro děti.

Rozhodnutí obohatit hlavní stránku dětských profilů o obrázky oblíbených hrdinů bylo inspirováno snahou o to, aby se mladší diváci o něco lépe vyznali ve svých oblíbených pořadech filmech, a mohli je lépe rozpoznat. Michell Parsons, produktová manažerka obsahu pro děti a pro rodinu na Netflixu, uvedla v rozhovoru pro magazín Variety, že děti budou mít při pohledu na přepracovanou hlavní stránku Netflixu pocit, jako kdyby se procházely svým vlastním pokojem, kde vědí, kde má která kostka Lega své místo. Aby se náhled pořadu zobrazil ve zmíněné liště, je zapotřebí, aby jej malý divák zhlédl alespoň jednou. Netflix začne nový vzhled testovat na svých aplikacích pro smartphony a tablety v průběhu následujících měsíců.

Dnes nejčtenější

.