Zavřít reklamu

Pamatujete si na jaro 2019 a doslova supertýden Applu, který přinesl v několika dnech po sobě hned několik dlouho očekávaných novinek v čele s AirPods 2. generace či iPady Air a mini? Pokud ano, pak jste možná loni i letos doufali v opakování tohoto jedinečného zážitku. Zatímco loni jsme se však ničeho podobného nedočkali, letos by tomu mohli být jinak – tedy alespoň podle náznaku předního technologického youtubera Marquese Brownleeho známého též pod přezdívkou MKBHD. 

Youtuber, který dlouhé roky spolupracuje s celou řadou technologických firem včetně Applu na propagaci a testování jejich produktů, napsal včera na svůj Twitter poměrně záhadnou zprávu. Svým sledujícím položil konkrétně otázku, zda by se jim líbilo, kdyby vydával teď nová videa prakticky každý den, což ve zvyku standardně nemá. Asi se proto nebudete divit, že tato zpráva spustila doslova lavinu spekulací točících se právě okolo novinek od Applu a jejich pozvolnému uvolňování den po dni. Potvrdit to v současnosti nelze, vyvrátit však také ne – byť určité indície umožňující vyvrácení k dispozici máme. 

Tou první je bezesporu fakt, že “supertýden” odstartoval Apple v roce 2019 hned v pondělí ve 14 hodin s tím, že v dalších dnech pokračoval dalšími produkty. Ačkoliv dnešní pondělí za námi zatím není, s ohledem na to, že 14. hodina uplynula už před dvěma hodinami a právě v tento čas Apple v poslední době novinky zpravidla odhaluje je více než pravděpodobné, že dnes “supertýden” neodstartuje. Druhou indícií – a dost možná tou nejzásadnější – je pak fakt, že má Apple se všemi spolupracovníky, kterým zapůjčuje novinky k recenzím ještě před jejich představením či startem prodejů, uzavřenou mlčenlivost a to samozřejmě i na veškeré – byť nepřímé – náznaky. Tweet MKBHD se ale za nepřímý náznak považovat určitě nedá – tedy nedal by alespoň v případě, že by se k novinkám vztahoval (což bychom se samozřejmě nedozvěděli jinak než jejich odhalením). Tím by však youtuber Apple zcela určitě nepotěšil (byť by vlastně nic neprozradil), což by mu mohlo zkomplikovat jeho budoucí spolupráci. 

Podtrženo, sečteno – pokud jste na Twitteru Marquese Brownleeho výše zmíněný tweet také četli a doufali jste stejně jako obrovské množství jeho dalších sledovatelů, že se jedná o náznak blížícího se příchodu novinek od Applu den po dni, své nadšení byste měli krotit. Je totiž o poznání pravděpodobnější, že se o odhalení nejedná a tweet se váže k něčemu úplně jinému, než že by se o spojitost jednalo. 

Dnes nejčtenější

.