Zavřít reklamu

V rámci QR kódů se může skrývat prakticky cokoliv. Dotyčného, který QR kód naskenuje, můžete například nasměrovat na nějaký odkaz, sdílet mu kontakt, anebo donutit ke stažení potřebné aplikace – a to zdaleka není všechno. Někteří z vás jsou možná zmateni z toho, že v rámci iOS neexistuje žádná aplikace, kterou byste pro skenování QR kódů mohli využít. Mnoho uživatelů se tak uchyluje ke stahování aplikace třetích stran z App Store. Pravdou ale je, že čtečka QR kódů doopravdy součástí iOS je – stačí ji pouze aktivovat.

Jak na iPhone jednoduše skenovat QR kódy

Pokud byste chtěli váš iPhone využít ke skenování QR kódů, tak existují dvě nativní možnosti. První je novější a skrývá se v ovládacím centru, druhá je součástí Fotoaparátu. Pro přidání čtečky QR kódů do ovládacího centra postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se v rámci iOS přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak níže rozklikněte kolonku Ovládací centrum.
  • Zde se pak přesuňte níže ke kategorii Další ovládací prvky.
  • V rámci této kategorie lokalizujte kolonku Čtečka kódů a klepněte u ní na ikonu +.
  • Tímto se čtečka kódů přidala do ovládacího centra.
  • Pro změnu pozice stačí kolonku chytit za ikonu tří čar napravo a přesunout výše či níže.

QR kód můžete po provedení výše uvedeného postupu naskenovat tak, že otevřete ovládací centrum a zde klepnete prstem na ikonu QR kódů. Tímto se otevře rozhraní pro skenování QR kódů – do čtverce uprostřed zde stačí samotný QR kód nasměrovat. Ve špatných světelných podmínkách můžete využít také svítilnu. Jak bylo zmíněno výše, tak QR kódy můžete skenovat také skrz aplikaci Fotoaparát. Stačí, abyste se do něj přesunuli, nasměrovali jej na QR kód, a poté klepnuli na notifikaci, která se zobrazí v horní části obrazovky.

Dnes nejčtenější

.