Zavřít reklamu

Je prakticky již veřejným tajemstvím, že se odhalení nové generace iPadů Pro dočkáme už v nejbližších dnech či týdnech. Jejich vývoj je totiž již pěkných pár týdnů dokončený a Apple proto už jen podle některých zdrojů čeká na vhodný termín k jejich odhalení. To sice nyní trochu komplikují výrobní problémy, které se minimálně u jedné modelové řady objevily, nicméně projevit by se na odhalení měly maximálně několika dny či týdny. 

Podle zdrojů Bloombergu má Apple v současnosti nové iPady Pro v plánu představit později tento měsíc – pravděpodobně tedy v jeho druhé polovině či poslední třetině. Představení sice bylo v plánu dříve, avšak u 12,9” iPadů Pro se kalifornský gigant potýká s nedostatkem displejů s mini LED podsvícením, kterými u nich nahradí doposud používané Liquid Retiny. Kvůli nedostatečným dodávkám se tedy skladové zásoby tohoto produktu vytváří pomaleji než očekával, což pro něj znamená mírné odsunutí jeho odhalení. Co se pak týče 11” modelu, toho se výrobní potíže nedotýkají – stejně jako v předešlých letech totiž spoléhá “jen” na Liquid Retinu. 

Zatímco v displejích se budou letošní iPady Pro rozcházet, procesory, RAM paměť či podporu 5G sítí by měly sdílet. Dále se u nich počítá i s výrazným vylepšením fotoaparátu či zvuku, stejně jako s nasazením podpory Thunderbolt 3 portů. Na veškeré oficiální specifikace si nicméně budeme muset zřejmě ještě pár dní počkat. 

Dnes nejčtenější

.