Zavřít reklamu

Základní iOS aplikace Fotoaparát je skvělá především pro svou integraci do systému. V čem ale rozhodně nevyniká, jsou veškeré pokročilé možnosti nastavení fotografických hodnot. A to mnohým, především těm profesionálněji smýšlejícím, uživatelům, může vadit. Těchto 5 aplikací na focení na iPhonu vám ale ukáže, že na nativní aplikaci pro nedostatek jejích funkcí snadno zapomenete. 

ProCamera. 

Aplikace obsahuje úctyhodný seznam funkcí. Umožní vyfotit ostré snímky při velmi slabém světle, obsahuje také funkci 3D Tiltmeter, která si poradí s nakloněním zabírané scény, a technologii stabilizace obrazu pro případ, že se vám třese ruka. Nechybí několik režimů, jako manuální, poloautomatický, portrét nebo sekvence, se kterou můžete v rychlém sledu nasázet sérii několika fotek ve webové kvalitě. 

Za 229 Kč nainstalovat ProCamera. z App Store

Moment 

Titul pochází od tvůrců stejnojmenného příslušenství, kteří se zaměřují na tvorbu objektivů pro mobilní telefony. Také proto je v jejich aplikaci možné přímo v nastavení určit, s jakým objektivem právě fotíte. Aplikace ale obstojí i bez nich. Vyjma plného ručního vstupu totiž nabízí takové funkce, jakými jsou např. Focus Peaking ukazující ostré plochy nebo Zebra Stripes ukazující přepaly a podpaly. 

Za 179 Kč nainstalovat Moment z App Store

 

ProCam 

Manuální expozice, čas závěrky, ISO, zaostření a vyvážení bílé jsou základní hodnoty, které si můžete při fotografování určit. A nejen to vám ProCam nabízí. Poskytne totiž na výběr i z množství fotografických režimů, mezi kterými rozhodně vyniká režim dlouhé expozice. Ten vám totiž umožní snímat efektní trasy světla, a to ať už těch koncových u automobilů, nebo někoho s baterií v ruce. 

Za 199 Kč nainstalovat ProCam z App Store

Halide Mark II 

Vám umožní fotit automaticky i plně manuálně v přehledné aplikaci s intuitivním ovládáním. Na obrazovce hledáčku si vyladíte ostření, a potažením prstu nastavíte expozici. Díky možnosti prodloužit nebo zkrátit rychlost závěrky budou rozmazané fotky minulostí. Aplikace však umí pořizovat i ty rozostřené (v portrétovém režimu), na které nabízí několik unikátních funkcí, včetně možnosti nechat si výsledek zobrazit v AR. 

Zdarma nainstalovat Halide Mark II z App Store

Nizo Video Camera & Edito‪r 

Fotoaparát není jen o focení, ale i o nahrávání videa. Nizo je právě k tomu určená minimalistická aplikace vhodná pro kreativní filmaře. Podporuje nahrávání videa ve 4K s 24 nebo 60 fps ve formátu 16:9, umí přepínat mezi objektivy, umožňuje natáčet v přirozeném nastavení nebo s předvolbami založenými na různém filmovém materiálu, které se aplikují v reálném čase. Vaše snímky tak mohou vypadat jako z noir filmů atd. Přítomna je i střižna. 

Za 129 Kč nainstalovat Nizo z App Store

 

Dnes nejčtenější

.