Zavřít reklamu

Dlouhou dobu to vypadalo, že se Applu podaří problémům s dostupností komponent, a tedy zhoršení dostupnosti některých produktů zcela vyhnout. Jak se však nyní ukazuje, ani jeho dodavatelský řetězec není zcela netknutý současnou křemíkovou krizí. Podle Nikkei Asia nedostupnost některých dílů způsobí nedostatečnou produkci některých MacBooků a iPadů.

Podle nově zveřejněného reportu jsou vybraní dodavatelé Applu nuceni zpozdit či v některých případech zcela pozastavit výrobu komponent pro některé modely MacBooků a iPadů. Problémem se ukázaly být některé mikroprocesory které se pájí na základní desku MacBooků Pro. V případě iPadů jde o komponenty displejového modulu, které postihl značný výpadek v produkci. Nedostatek těchto komponent způsobil značné zpoždění výroby, což Apple přinutilo ke snížení množství objednávek u svých dodavatelů a přesunutí objednávek do druhé poloviny letošního roku. Dle všeho se nedostatky komponent zatím neprojevují na výrobním cyklu iPhonů, i u nich se však očekává, že dříve nebo později k nějakému zpoždění dojde neboť u některých komponent je dostupnost doslova „na hraně“.

Jak by mohly vypadat nové iPady Pro:

V případě MacBooků a iPadů se navíc očekává, že Apple v následujících týdnech nebo maximálně měsících představí nové modely. Jak se budou ony potýkat s problematickými dodávkami komponent není zatím jasné. Nové iPady Pro by však měly (alespoň některé modely) využívat zbrusu nové mini-LED displeje a těch by se problematická dostupnost dle všeho týkat neměla.

Dnes nejčtenější

.