Zavřít reklamu

Apple se stále snaží rozšiřovat svůj vlastní tým odborníků v různých odvětvích, ať už jde o design, hardware, software, audio ale i další velmi specializované směry. Mezi ty bychom mohli zařadit odborníky, kteří v Applu pracují na HealthKitu a starají se o vývoj aplikací pro zdraví a budoucích zdravotních produktů. Právě do jednoho z takových týmů Apple v současné době hledá kardiologa.

Apple občas inzeruje některé zajímavější pozice na LinkedInu a v poslední době zaujala především ta, ve které společnost hledá experta z oblasti kardiologie, který by měl rozšířit tým zdravotních expertů Applu. Zájemce o tuto pozici by měl dle zahraničních zdrojů pomoci Applu se splněním mnoha náročných regulatorních podmínek které je třeba splnit proto, aby bylo možné některá zařízení či jejich funkce legálně prodávat na některých trzích. V tomto ohledu jde tedy zejména o funkce a zařízení zabývající se monitoringem srdeční aktivity, jeho vyhodnocování apod.

Apple v inzerátu zmiňuje, že hledá někoho, kdo se kromě kardiologie věnuje také zdravotnickým produktům a s nimi souvisejícími technologiemi, má zkušenost s vývojem zdravotnických produktů a jejich klinickým testováním.

Apple v oblasti zdravotnictví a zdravotní techniky hraje díky Apple Watch poměrně důležitou roli, neboť jsou poslední generace chytrých hodinek od Applu považovány za relativně spolehlivé a přesné nástroje na diagnostiku či brzké odhalení potenciálních problémů. Historicky se navíc už dlouho spekuluje o tom, že bude Apple u dalších generací Apple Watch přidávat další zdravotní funkce, mezi které patří například neinvazivní testování hladiny cukru v krvi.

Ruku v ruce s těmito funkcemi jde i robustní ekosystém založený na HealthKitu, který se vstupními daty (nejen z Apple Watch) dokáže pracovat a v některých zemích je tato spolupráce dokonce rozšířena i na některá zdravotnická zařízení. Inzeráty jako je ten zmiňovaný výše jen potvrzují, že to Apple s touto snahou myslí skutečně vážně a zdraví je něco, na co se chce společnost v budoucnu i nadále velmi zaměřovat.

Dnes nejčtenější

.