Zavřít reklamu

Po obrovském úspěchu platformy Clubhouse začaly společnosti, jako jsou Twitter a Facebook, pracovat na svých vlastních funkcích živého audio chatu. Je ale zajímavé, že nyní prosákla informace o předchozím plánu sítě Twitter. Ta zvažovala koupi Clubhousu, a to za neuvěřitelné 4 miliardy dolarů. Z akvizice nakonec sešlo. 

Jak oznámila agentura BloombergClubhouse aktuálně jedná o získávání finančních prostředků od investorů. Ačkoli Twitter uvažoval o koupi celé platformy, z neuvedených důvodů nakonec z obchodu ustoupil. Není těžké si ale představit proč. Zástupci této sociální sítě si totiž mohli jednoduše uvědomit, že jejich vlastní alternativa Clubhousu s názvem Twitter Spaces může být ještě populárnější, aniž by bylo nutné kupovat další aplikaci za tak vysokou částku. To jednoduše proto, že Twitter má na rozdíl od Clubhousu už masivní základnu uživatelů. Jsou zde ale i negativa, a to v podobě uživatelské nepřístupnosti Twitteru zejména pro nové uživatele, které mohou být z komplexnosti titulu snadno zmateni. To ostatně platí i o alternativě Facebooku.

Mluvčí Twitteru informace odmítl komentovat, stejně tak ani zástupce Clubhousu agentuře na její žádost o komentář neodpověděl. Tyto spekulace, jejichž zdroj samozřejmě nechce být jmenován, ale zapříčinili nárůst akcií Twitteru o 3 % na tržní hodnotu 55,1 miliardy dolarů.  Clubhouse byl představen v roce 2020, populární se ale stal až s počátkem roku 2021 poté, co se k platformě připojilo několik osobností jako Mark Zuckerberg a Elon Musk. Její zásadní funkcí je možnost chatu s ostatními uživateli prostřednictvím živého zvuku. Aplikace, která zůstává exkluzivní pro telefony iPhone, a na platformu Android stále není dostupná, dosáhla už v únoru tohoto roku na více jak 8 milionů stažení.

Vyjma Twitteru a Facebooku však funkci živého audia chystá i LinkedIn a dokonce také Spotify. Bloomberg navíc dodává, že i když Clubhouse stále hledá možné investory, budoucnost této sociální sítě je vzhledem k rostoucí konkurenci značně nejistá.

Dnes nejčtenější

.