Zavřít reklamu

Společnost Apple včera aktualizovala svou aplikaci Apple Music for Artists o drobné opravy, a především vylepšení přítomných chyb. Vyjma toho ale došlo ještě k jedné nečekané novince – změně podoby ikony. Ta se nejen že přebarvila, ale také zcela změnila svůj styl. 

Aplikace Apple Music for Artists nyní obsahuje jednodušší ikonu, barevně vycházející z té aplikace Hudba. Oproti ní a ostatně i o oproti původní ikoně aplikace, jsou však barevná pole vyměněna, nota je tedy v barvě, zbytek, až na nové orámování tvaru ikony, je bílý. Ikona má také reliéfní vzhled, díky kterému vyniká nad ostatními.

apple-music-for-artists-new-icon apple-music-for-artists-new-icon
apple-music-for-artists-new-icon 2 apple-music-for-artists-new-icon 2

‌Apple Music‌ for Artists je aplikace, která umělcům publikujícím v platformě svůj obsah sděluje, jak si jejich hudba vede napříč ‌službami Apple Music‌, iTunes a Shazam. Její dosah tedy určitě není takový, jako u běžných titulů, a i vzhledem k tomu se může zdát podoba nové ikony aplikace jako bezvýznamná novinka. Jenže ona by tato změna mohla znamenat více, než si můžeme na první pohled myslet.

Už v říjnu loňského roku aktualizoval Apple aplikaci App Store Connect, která také dostala novou ikonu. A právě jejímu designu je Apple Music for Artists nejblíže. Už zde tedy máme dvě velice podobné ikony, které mají zcela odlišný styl o těch známých v iOS 14. To samozřejmě dalo prostor mnoha uživatelům spekulovat nad tím, zda se nejedná o novou podobu připravovaného iOS 15.

appstoreconnect appstoreconnect
appstoreconnect 2 appstoreconnect 2

Apple už v macOS Big Sur aktualizoval mnoho svých ikon, kde jim zjednodušil jejich design. Existuje tedy reálná šance, že by se něco podobného mohlo stát i v ‌iOS 15‌. Je ale pravdou, že aktuálně toho o tomto systému moc nevíme. Konference WWDC21, na které se podobu nového operačního systému dozvíme, se koná až od 7. června. Dá se předpokládat, že před tímto datem už jistě nějaké úniky o podobě a funkcích systému uvidíme.

Mrkněte na první velký koncept iOS 15:

Dnes nejčtenější

.