Zavřít reklamu

Součástí iPhone, potažmo operačního systému iOS, je již delší dobu aplikace Zdraví. V rámci této aplikace se můžete dozvědět více o tom, jak na tom jste s každodenní aktivitou, spánkem a dalšími aspekty, které mohou vaše všeobecné zdraví ovlivnit. Nějakou dobu nazpátek se aplikace Zdraví dočkala rozšíření položky Sluch, kde si můžete zobrazit několik informací o tom, zdali svému sluchu nějakým způsobem neškodíte. Mimo jiné zde najdete také informace o tom, zdali hlasitost zvuku ze sluchátek náhodou neškodí vašemu sluchu.

Jak na iPhone zjistit, zdali hlasitost zvuku ze sluchátek neškodí vašemu sluchu

Pokud byste se chtěli na iPhone podívat, zdali jste v poslední době neposlouchali hudbu příliš hlasitě, a zdali nemohla nějakým způsobem poznamenat vaše sluchové ústrojí, tak se nejedná o nic složitého. Postup je následující:

  • Prvně se na vašem iOS zařízení přesuňte do nativní aplikace Zdraví.
  • Jakmile tak učiníte, tak ve spodním menu klepněte na Prohlížení.
  • V zobrazených kategoriích najděte a klepněte na kolonku Sluch.
  • Zde už jen stačí klepnout na Hlasitost zvuku ve sluchátkách.
  • Po klepnutí se vám zobrazí graf hlasitosti, společně s verdiktem.

Jakmile se ocitnete na obrazovce s grafem a verdiktem, tak si zde samozřejmě můžete zobrazení upravit. Ve výchozím nastavení se data zobrazují po týdnech, pokud jste však například překročili bezpečnou hlasitost zvuku v určitý den a hodinu a chtěli byste zjistit, kdy přesně to bylo, tak stačí nahoře klepnout na příslušnou možnost v menu. K měření hlasitosti zvuku ve sluchátkách dochází jak při poslouchání z iPhonu, tak i z Apple Watch. Níže si pak můžete ještě zobrazit informace o tom, jak se tato data měří, zároveň je zde uvedeno, že nejpřesnější výsledky měření dostanete při použití sluchátek Apple či PowerBeats.

Dnes nejčtenější

.