Zavřít reklamu

Sčítání lidu běží v České republice v online formě již více než týden, přesto jej však stále doprovází celá řada otázek a nejasností. Jedna z těch největších se točí okolo jakéhokoliv potvrzení započtení se nebo chcete-li toho, že jste se po vyplnění online sčítacího formuláře v mobilní aplikaci či na webu skutečně sečetli. Aby měli v tomto směru lidé jasno, Český statistický úřad zveřejnil informace o tom, jak to vlastně s potvrzením je. 

Čekali jste po vyplnění online dotazníku nějakou hlubší zpětnou vazbu ve formě potvrzení jeho odeslání na mail, mobilní telefon či cokoliv podobného, ale nic vám nedorazilo? Přesně tak je to správně. Podle Českého statistického úřadu je totiž jediné potvrzení o vyplnění to, které vám vyskočí na displeji mobilu, tabletu či počítače po odeslání formuláře – tedy hláška informující o jeho úspěšném odeslání. 

Takto vypadá mobilní aplikace pro sčítání lidu: 

„Po úspěšném odeslání elektronického sčítacího formuláře se na obrazovce objeví hlášení o úspěšném odeslání. To mimo jiné obsahuje přesné datum a čas odeslání a také vygenerovaný unikátní kód ve formě čísla odeslaného formuláře. Zobrazením oznámení je zaručeno, že systém formulář přijal k dalšímu zpracování,“ nechala se slyšet Jolana Voldánová, mluvčí projektu Sčítání 2021 v prohlášení, které je zveřejněné na webu scitani.cz. 

Na stejném místě pak naleznete informace o tom, že pokud se vám oznámení nezobrazilo, zřejmě došlo ke ztrátě spojení se servery úřadu a vám proto nezbývá nic jiného, než vyplnit a odeslat formulář znovu. 

Dnes nejčtenější

.