Zavřít reklamu

Na našem magazínu čas od času uveřejníme návod pro macOS, ve kterém je nutné využít aplikaci Terminál. Tato aplikace slouží k zobrazení příkazového řádku, pomocí kterého lze provádět různé systémové úkony, anebo aktivovat skryté funkce. Pokud se podíváte do kalendáře, tak zjistíte, že je dnes tzv. „apríl“. Jestliže si jej chcete ještě na poslední chvíli zpříjemnit, tak níže naleznete postup, pomocí kterého si v Terminálu na vašem Macu můžete spustit papouška.

Jak spustit v Terminálu na Macu papouška

Pokud chcete v okně Terminálu na vašem Macu spustit hýbajícího se papouška, který dokonce i mění barvy, tak se nejedná o nic složitého. Stačí, abyste se drželi následujícího postupu:

  • Prvně je nutné, abyste na Macu aplikaci Terminál spustili.
    • Terminál je součástí Aplikací, konkrétně jej najdete ve složce Utility. Popřípadě stačí spustit Spotlight, kde Terminál vyhledejte a spusťte.
  • Po spuštění Terminálu se zobrazí malé okno, které slouží ke vkládání a provádění příkazů.
  • Nyní je nutné, abyste si zkopírovali příkaz, který přikládám níže:
curl parrot.live
  • Poté, co si příkaz zkopírujete, tak jej do okna Terminálu vložte.
  • Jakmile tak učiníte, tak příkaz stisknutím klávesy Enter proveďte.

Poté, co příkaz uvedený výše potvrdíte, tak se v rámci Terminálu na Macu objeví papoušek, který se neustále hýbe a mění barvy. Pokud vás přestane bavit, tak stačí, abyste Terminál klasickým způsobem, jako každé jiné okno či aplikaci, zavřeli. V minulých verzích macOS jste si mohli v Terminálu dokonce „pokecat“ s osobním psychologem, popřípadě jste mohli hrát i hry. Bohužel příkaz, prostřednictvím kterého se tyto „skryté“ aplikace spouštěly, již v macOS 11 Big Sur nefunguje. Máte-li na Macu nainstalovanou starší verzi macOS, tak se více dozvíte zde.

Dnes nejčtenější

.