Zavřít reklamu

Xiaomi Mi Smart Band 6, tak zní název nejnovějšího přírůstku do rodiny chytrých náramků společnosti Xiaomi. Ty jsou populární zejména díky své ceně a také poměru ceny a funkcí, které nabízí i mezi našimi čtenáři, kteří nechtějí využívat Apple Watch, ale stačí jim jednoduchý, lehký a levný náramek, který zaznamenává základní data o aktivitě.

Novinka Xiaomi Mi Band 6 nabízí o téměř polovinu větší velikost displeje než předhozí generace, díky čemuž se dostáváme na velikost 1,56″ a rozlišení 152 x 486 pixelů. Maximální jas je pak až 450 nitů, což rozhodně není málo, zejména, když vezmeme v potaz, že jas displeje iPhone 12 Pro je 800 nitů. Nechybí samozřejmě tvrzené sklo chránící displej a olejofobní vrstva proti zachytávání mastnoty z otisků prstů. Rozměry Xiomi mi Band 6 jsou pak 47,4 × 18,6 × 12,7 milimetrů. Součástí balení je i nadále samozřejmě gumový řemínek, který si může uživatel přizpůsobit na velikost 155 až 219 milimetrů. Na výběr je šest základních barev řemínku a to červená, bílá, žlutá, modrá, oranžová a hnědá. Již nyní je však možné přikoupit také stovky dalších barevných variant.

mi smart Band 6 xiaomi

Xiaomi mi Band 6 měření aktivit

Jednou z věcí, ve kterých Mi Band vždy vynikal je výdrž baterie a ne jinak tomu bude tentokrát. Akumulátor s kapacitou 125 mAh se postará o 14 denní výdrž baterie při standardním používání. Nabíjení bude probíhat stjeně jako u předchozí generace pomocí magnetické nabíječky a nabití zařízení potvrá z nula na sto procent o něco méně než dvě hodiny. Mezi technologické vychytávky patří gyroskop, senzor zrychlení, měření tepové frekvence a zároveň měření okysličení krve neboli SpO2. Díky těmto senzorům je možné měřit počet kroků, aktivitu, spálené kalorie, ušlou vzdálenost nebo například upozornit uživatele na náhlé zvýšení tepové frekvence.

xiaomi mi band 6

Mezi položkami aktivity, které je možné s náramke měřit najdete tři desítky položek s tím, že náramek sám rozpozná běh, chůzi, běh na páse, jízdu na kole, veslování a eliptický trenažer a tyto aktivity začne měřit sám od sebe. Všechny funkce, které uměly předchozí generace mi Band jako je například měření spánku včetně fází spánku a tak dále zůstávají zachovány. Díky senzoru okysličení krve a senzoru tepu pak nechybí ani měření stresu. Nechybí ani varianta s NFC, ale k dispozici je taktéž základní verze právě bez NFC. 

mi band 6 SPO2

Xiaomi mi Band 6 cena

Cena Xiaomi mi Band 6 je oficiálně stanovena pro Evropu na částku 44,99 € a náramek bude dostupný v nejbližších týdnech i na našem trhu. Aktuálně se náramek prodává pouze v Číně, kde jeho cena vychází na 770 korun ve verzi bez NFC. V rámci ČR pak vychází cena po přepočtu z oficiální Evropské ceny na zhruba 1190Kč včetně DPH.

Mi Band 6 si můžete předobjednat přímo zde

Dnes nejčtenější

.