Zavřít reklamu

Poslední generaci sluchátek AirPods představil Apple již před více než dvěma lety, z čehož je poměrně jasné, že čas na jejich aktualizaci již pomalu nastal. Ještě před pár týdny to sice vypadalo, že se novinky dočkáme už v průběhu prvního čtvrtletí letoška, přední analytici a leakeři však nedávno v předpovědích otočili o 180 stupňů a nyní tvrdí, že se tak nestane. Nyní se k nim připojila další velmi známá tvář, kvůli čemuž se tak zdá odsunutí AirPods 3 ve začátku letoška jako víceméně jasné. 

Že nemá Apple v brzké době AirPods představil potvrdil v jednom z podcastů velmi přesný leaker Jon Prosser. Ten se nechal konkrétně slyšet, že s první Keynote v dubnu Apple počítá, ovšem bez představení třetí generace AirPods. Tvrdí to alespoň zdroj, který se dle jeho slov ještě nikdy nemýlil – s předstihem mu například řekl i to, že v březnu žádná Keynote nebude (čemuž však Prosser nakonec nevěřil). 

Co přesně může za odsunutím AirPods 3, které měly být skutečně zprvu v plánu na začátek letoška, stojí je sice v tuto chvíli nejasné, jako nejpravděpodobnější vysvětlení se nicméně jeví určité komplikace v dodavatelském řetězci zapříčiněné koronavirem. Ten měl totiž výrazně zkomplikovat například celosvětovou výrobu audiočipů, ale i těžbu nejrůznějších surovin, které jsou pro elektroniku potřebné. Detaily nám nicméně zřejmě přinesou až následující týdny. 

Dnes nejčtenější

.