Zavřít reklamu

Součástí každého zařízení od Applu je mimo jiné nativní webový prohlížeč s názvem Safari. Tento prohlížeč si zakládá především na ochraně soukromí, to ale rozhodně neznamená, že by mu chyběly nějaké funkce, které jsou součástí konkurenčních webových prohlížečů – právě naopak. Jak v rámci iOS, tak i macOS najdete všemožné tipy a triky, které mají za úkol zjednodušit vám každodenní fungování a práci. O těchto tipech a tricích vás na našem magazínu často informujeme a jinak tomu nebudete ani v tomto článku.

Jak se na iPhone v Safari rychle vrátit ke stránkám, které byly otevřené v minulosti

Chcete-li se na iPhonu v Safari vrátit o stránku zpět, tak stačí, abyste stisknuli v levém dolním rohu příslušnou šipku – stejně to platí i pro přesun vpřed. Pokud se potřebujete vrátit o několik stránek zpět, tak většina z vás začne zběsile klepat na konkrétní šipku, což není ideální. Můžete si totiž zobrazit přehled všech předchozích otevřených stránek:

  • Prvně je samozřejmě nutné, abyste v rámci iOS otevřeli Safari.
  • Nyní se přesuňte na konkrétní panel, který má určitou historii otevřených stránek.
  • Jakmile tak učiníte, tak v levém dolním rohu podržte prst na šipce zpět.
  • Tímto se zobrazí seznam všech stránek, které byly v minulosti otevřeny.
  • Na konkrétní stránku pak stačí klepnout, čímž dojde k jejímu otevření.

Výše uvedeným způsobem se můžete v rámci Safari pár klepnutími vrátit rychle zpět k jakékoliv stránce, která byla v minulosti v rámci panelu otevřena. Naprosto stejně si můžete otevřít i stránky vpřed – stačí jen, abyste prst podrželi na druhé šipce zleva. Jak už jsme zmínili výše, tak webový prohlížeč Safari je plný všemožných triků. Pokud například podržíte prst na tlačítku Hotovopřehledu panelů, tak můžete rychle zavřít všechny otevřené panely, které se mohou časem nashromáždit. Níže pak naleznete odkaz na tip, který vám ukáže, jak v Safari na iPhone otevřít omylem zavřené panely.

Dnes nejčtenější

.