Zavřít reklamu

Hodně aplikací o počasí je tak trochu o ničem, respektive jsou jen o samotné předpovědi. Tu sice mohou poskytovat správně, ale jednoduše jim chybí svěží vítr. Existují však tituly, které vám jej umí podat o poznání poutavější formou. Jedna ukazuje počasí na modelu města, druhá je plná koček a psů a třetí vám např. poví, kdy fotografovat jakou scénu. Těchto 5 aplikací na počasí pro iPhone se tak rozhodně vyplatí vyzkoušet. 

Tinyclouds Weather (zdarma v App Store) 

Titul vám poskytne skutečně unikátní pohled na stále se měnící počasí. To totiž můžete pozorovat prostřednictvím přítomného mini světa. Jak se tedy mění povětrnostní podmínky v našem skutečném světě, mění se i ty v tom virtuálním a to po 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Zobrazovaná data pak pocházejí z přesného Dark Sky, přítomny jsou i upozornění a výstrahy.

Aplikaci stáhnete zde

 

Cats & Dogs Weather (zdarma v App Store) 

Jedná se o skutečně úsměvnou předpověď, kterou vám zde poskytují kočky a psi. Na začátku používání titulu si tak vyberete svého oblíbeného chlupatého společníka a o toho se poté v rámci aplikace také staráte. Pokud tedy skutečně prší, měli byste mu dát deštník, pokud naopak žhne slunce, měli byste mu dát sluneční brýle. Outfitů a doplňků zde přitom najdete obrovské množství.

Aplikaci stáhnete zde

Plume Labs: Air Quality App (zdarma v App Store) 

Tato aplikace informuje především o znečištění ovzduší nejen kolem vás, ale i po celém světě. Nabízí přehled úrovně znečištění v reálném čase a jejich vývoj na příštích 72 hodin. Veškeré hodnoty se vypočítávají podle systému využívajícího širokou škálu zdrojů dat, jako jsou satelitní snímky, atmosférické simulace, datové sady provozu a vypouštěných emisí atd.

Aplikaci stáhnete zde

GoodLight.One (129 Kč v App Store) 

Už podle názvu titulu je zřejmé, o co mu jde – nalézt to nejlepší možné světlo, a to využít pro lepší fotografie. Tato aplikace je první svého druhu, která za pomoci jasně srozumitelných indexů předpovídá s využitím umělé inteligence počasí pro různé fotografické styly, a to navíc v češtině. Vy tak budete přesně vědět, v kolik hodin fotit venkovní portréty, v kolik západ slunce, či nejzářivější hvězdnou oblohu bez jediného mráčku atd.

Aplikaci stáhnete zde

MOON – Current Moon Phas‪e (zdarma v App Store) 

Titul s předpovědí měsíčních fází se vám hodí nejen pokud jste vlkodlaci, ale samozřejmě pokud má na vás jeho velikost vliv i jinou než jen tu v podobě zesílení zvířecích pudů (typicky např. v bolestech hlavy, nespavosti apod.). Aplikace ukazuje nejen aktuální fázi, ale napříč časem i ty budoucí či minulé. Funguje off-line, nabízí notifikace, rozšíření pro Zprávy a náhled Měsíce si můžete dát i jako widget na plochu svého zařízení.

Aplikaci stáhnete zde

Dnes nejčtenější

.