Zavřít reklamu

Pouhým pohledem do kalendáře a zkušenostmi s tím, kdy Applu ukazuje své nové produkty se dá vydedukovat, že v nejbližších čtrnácti dnech nás žádná novinka nečeká. Je sice pravda, že již v minulosti se ukázaly aktualizované novinky v jeden den a hned na druhý den se začaly prodávat, jednalo se však vždy pouze o nový hardware ve stávajících tělech počítačů Mac, nikoli o zcela nový produkt nebo novou generaci produktu. Když Apple představí nové produkty, vždy to dělá buď přes Keynote, tedy konferenci, anebo prostřednictvím tiskových zpráv. V posledních letech nás pak Apple často překvapil tím, že zdánlivě malá vylepšení u stávajících produktů prezentoval na konferenci, zatímco nový produkt jako například AirPods Pro ukázal pouze prostřednictvím tiskové zprávy.

Zatímco na tiskové zprávy s účastí novinářů upozorňoval Apple minimálně 10 dní předem, a to většinou ve středu nebo čtvrtek s tím, že konference se konala v úterý, ovšem až ob jeden týden, tedy za zhruba čtrnáct dní, na konference, které jsou bez účasti novinářů zve pouze s týdenním předstihem. Apple pak své nové produkty vždy začíná prodávat v pátek, což příští týden udělat nemůže, protože je velkém množství zemí státní svátek související s Velikonocemi. Stejně tak vydat tiskovou zprávu následující pondělí (tedy na Velikonoční pondělí) je také nemyslitelné, opět kvůli Velikonocům. Zvát pak na konferenci konanou pouhý den po Velikonocích, tedy v úterý 6. 4. se zdá také nemyslitelné a proto dle našich zkušeností se s novými produkty od Applu setkáme nejdříve v týdnu od 12. do 16. dubna.

Mezi nejočekávanější novinky letošního jara patří bezesporu AirTag, AirPods 3. generace, nová generace iPadů Pro a také MagSafe Battery Pack pro iPhone 12. Zda jsou to novinky hodné konference nebo je Apple ukáže jen tiskovou zprávou není zatím příliš zjevné. Za mě osobně si myslím, že právě fungování AirTagu by měl Apple vysvětlit jiným způsobem než pouhým textem na webu. Ať už bude nebo nebude tisková konference, stojím si za tím, že se novinek dočkáme nejdříve za 14 dní.

Dnes nejčtenější

.