Zavřít reklamu

Nainstalovali jste si nějakou aplikaci a nyní se z ní na uzamčené obrazovce objevují notifikace, které pocházejí z Návrhů Siri? Pokud jste si na tuto otázku odpověděli kladně, tak mi možná dáte za pravdu když řeknu, že jsou často nevyžádané – navíc k tomu tehdy, pokud se zobrazují několikrát do dne. Návrhy Siri dokáží být užitečné pouze v ojedinělých případech, a proto přichází v úvahu, zdali by nebylo ideální je pro konkrétní aplikace, anebo kompletně, deaktivovat.

Jak na iPhone deaktivovat zobrazování Návrhů Siri na uzamčené obrazovce

Pokud byste se rozhodli pro deaktivaci zobrazování Návrhů Siri na uzamčené obrazovce či kdekoliv jinde, tak byste s největší pravděpodobností nastavení této funkce zcela logicky hledali v sekci Oznámení. Opak je však pravdou:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iOS či iPadOS zařízení otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže a otevřete sekci Siri a hledání.
  • V rámci této sekce se pak přesuňte opět níže, kde se nachází seznam všech aplikací.
  • Nyní si v tomto seznamu najděte a rozklikněte aplikaci, u které chcete Návrhy Siri deaktivovat.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače v kategorii Na zamknuté obrazovce deaktivovali možnost Zobrazovat návrhy z aplikace.
  • Kromě toho zde můžete také (de)aktivovat zobrazení návrhů z aplikace na ploše, anebo nabízení aplikace či její zobrazování v hledání.

Pomocí výše uvedeného postupu lze na iPhone deaktivovat zobrazování Návrhů Siri na uzamčené obrazovce pro konkrétní aplikace. Samozřejmě ale existuje možnost, pomocí které lze Návrhy Siri na uzamčené obrazovce deaktivovat kompletně. Jednoduše stačí, abyste se přesunuli do Nastavení -> Siri a hledání, kde sjeďte níže ke kategorii Návrhy Siri a pomocí přepínače zde deaktivujte Návrhy na zamčené obrazovce. Kromě zamčené obrazovky zde lze Návrhy Siri deaktivovat také pro hledání, na ploše a při sdílení.

Dnes nejčtenější

.