Zavřít reklamu

Jak vyplnit elektronický formulář pro sčítání lidu bude již brzy zajímat většinu z nás. Pro někoho se může jednat o otravnou a nepříjemnou záležitost, měli byste ale vědět, že se jedná o povinnost. Pokud byste se sčítání rozhodli ignorovat, tak můžete čelit pokutám a dalším problémům, které za to rozhodně nestojí. Čím dřív budete mít hotovo, tak tím lépe pro vás, jelikož se dále nebudete touto záležitostí muset zaobírat. Chcete-li zjistit, jakým způsobem se můžete nechat sečíst prostřednictvím elektronického formuláře na oficiálním webu, tak jste tady naprosto správně.

Jak vyplnit elektronický formulář pro sčítání lidu

Chcete-li se na vašem Macu, počítači či jiném zařízení nechat sečíst prostřednictvím formuláře, který je umístěn na webu, tak se nejedná o nic, co byste nezvládli. Stačí vám k tomu přístup k internetu a samotný formulář. Postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem Macu či počítači přesunuli na webové stránky scitani.cz.
  • Elektronický formulář pro online sčítání bude k dispozici od 27. března do 9. dubna.
  • Mezi těmito dny se bude stačit na webové stránky přesunout a přihlásit se do elektronického formuláře.
  • Po přihlášení do formuláře už vám nezbude nic jiného než ho vyplnit.

Výše uvedeným postupem se tedy na vašem zařízení můžete vrhnout do vyplnění elektronického formuláře. V současné době probíhají přípravy na samotné sčítání, elektronický formulář každopádně bude spuštěn již za pár dní. Konkrétně bude k dispozici od půlnoci z 26. na 27. března, na samotné povinné vyplnění budete mít čas do 9. dubna. Rozhodně doporučujeme, abyste se vrhli do vyplnění tohoto elektronického formuláře co nejdříve. Pokud v uvedeném intervalu elektronický formulář nevyplníte, tak se sčítání stejně nevyhnete. V takovém případě budete muset vyplnit klasický listinný formulář. Elektronický formulář je nejjednodušší na vyplnění a mimo jiné vás 100% ochrání před koronavirem, jelikož jej budete vyplňovat z pohodlí domova.

Dnes nejčtenější

.