Zavřít reklamu

Apple Watch jsou opravdu designově povedeným kusem příslušenství. Poměrně často ale můžeme slyšet volání po redesignu, a to i třeba za cenu kulatého ciferníku, což si dnes málokdo po těch letech s hodinkami od Applu dokáže představit. Možná ale i takové hodinky společnost časem představí, jelikož vlastní patent o Apple Watch s kulatým ciferníkem, flexibilním displejem a digitálně přizpůsobitelným páskem hodinek.

Patentová přihláška má konkrétně název „Display Module and System Applications“. Text patentu je jako obvykle opravdu velmi zmatený a nejednoznačný. Hovoří ovšem o ohebném kulatém OLED displeji, který by se přizpůsobil velikosti zápěstí uživatele. Třešničkou na dortu by pak byla absence rámečků, jejichž velikost by ale mohla být uživatelem volitelná, a to od žádných až po například 5 mm rámečky, což by mohli ocenit především lidé s větším zápěstím. Uživatel samozřejmě může zvolit jiný design ciferníku, umožnit spravovat pásmo displeje „pod a nad“ ciferníkem a docílit na svých hodinkách naprosto unikátního vzhledu. Podíváte-li se na grafickou podobu patentu na boku odstavce, jistě si na první pohled všimnete, že zde chybí ikonická digitální korunka. O té vypovídá samostatný patent s názvem „Kapacitní mezerový senzorový prsten pro vstupní zařízení“. Hodinky by tak mohly disponovat kapacitními prstenci zabudovanými do šasi.

Patent na první pohled zní naprosto skvěle a nějak takto bychom si mohli představovat Apple Watch budoucnosti. Je třeba ale dodat, že se jedná pouze o patent. Nelze jej tedy bez dalšího brát jako záměr společnosti. Na každý pád nám patenty nabízí skvělý pohled na uvažování Applu nad jeho produkty. Líbily by se vám takové Apple Watch?

Dnes nejčtenější

.