Zavřít reklamu

Příchod nové generace all-in-one počítačů iMac klepe na dveře. Nasvědčuje tomu alespoň nedávné ukončení prodeje iMacu Pro, který by zřejmě byl po startu prodejů iMaců nové generace naprosto zbytečný, ale i čerstvé ukončení prodejů některých konfigurací 21,5” iMacu Pro 4K. Ten lze totiž nyní sehnat pouze se dvěma velikostmi úložiště, zatímco ještě nedávno byly k dispozici čtyři. 

imac 4K

Pokud byste si nyní přímo na Online Storu Applu chtěli 21,5” 4K iMac zakoupit, měli byste na výběr jen a pouze z 256GB SSD úložiště a 1TB Fusion Drive úložiště, zatímco ještě nedávno byly k dispozici i varianty s 512GB a 1TB SSD úložištěm. Že se nejedná o krátkodobou záležitost, nýbrž promyšlený tah pak vyplývá z toho, že 512GB a 1TB SSD varianty z konfigurátoru Applu zcela zmizely. Kdyby se však jednalo jen o chvilkovou záležitost zapříčiněnou například nedostatkem komponentů, Apple by je v konfigurátoru zcela určitě nechal a označil je jen za nedostupné. 

Dá se očekávat, že podobný osud potká dříve či později i 27” iMacy, které si lze v současnosti stále z hlediska úložiště nakonfigurovat lépe než jejich menší sourozence. Kdy se tak stane je však v tuto chvíli ve hvězdách stejně jako to, kdy se nová generace iMaců představí. Co se pak týče novinek, které přinese, tou nejviditelnější bude zcela přepracovaný design vycházející z nedávno představených Pro Display XDR. Samozřejmostí pak bude i nasazení vlastního procesorového řešení ve formě čipu Apple Silicon. 

Dnes nejčtenější

.