Zavřít reklamu

Apple Watch jsou ideálním nástrojem k tomu, aby vás patřičně motivovaly k udržování se v kondici. Mohou to samozřejmě dělat formou kruhů aktivity, ale to vám nemusí stačit. Služba Apple Fitness+ není v České republice oficiálně dostupná, a tak se vám může hodit sáhnout po variantách třetích stran. Těchto 5 tréninkových aplikací pro Apple Watch vám pomohou držet se fit i v časech lockdownu. 

Fifity: Domácí cvičení česky! (zdarma v App Store) 

Galerie 900 cviků, kterými aplikace disponuje, vám jistě chvíli postačí k tomu, aby vás titul nenudil a vy se u cvičení bavili. Výhodou aplikace je, že díky počtu cviků si zde najdete ty ideální, a to ať už cvičíte s vahou vlastního těla, nebo disponujete i různými cvičebními pomůckami.

Aplikace poskytne i tvorbu tréninkových plánů, stejně jako přes 20 samostatných workoutů. Jednoduše si tak zvolíte partii, na kterou se chcete zaměřit, typ tréninku a jeho délku. Apple Watch vás pak samozřejmě provázejí krok po kroku celým vaším úsilím. 

Streaks Workou‪t (99 Kč v App Store) 

Jedná se o osobního trenéra, který skutečně budete chtít využívat. Pomůže vám cvičit nejen doma, ale i v parku nebo posilovně (pokud se někdy otevřou). K přítomným cvikům nepotřebujete žádné vybavení, potřebujete jen stát pevnýma nohama na zemi a mít pár minut času.

Aplikace je určena každému pohlaví, věkové kategorii i schopnostem, kterými vládnete. Najdete zde seznam třiceti cvičení, ale také možnost vytvořit si vlastní. Přítomny jsou také 4 různé délky tréninku (6, 12, 18 nebo 30 minut). Veškeré informace se mohou propisovat do titulu Zdraví, nechybí ani nahlížení do historie. 

SmartGym: Gym & Home Workout‪s (zdarma v App Store) 

Při vývoji aplikace bylo cílem vývojářů zaměřit se na konkrétní úkony a implementovat je lépe než kterákoli jiná aplikace na trhu. Šli na to skrze umělou inteligenci. Ta je tak schopná vytvořit vám personalizované tréninky a navrhovat změny a aktualizace na základě vašeho progresu.

Nechybí ale ani předem připravená cvičení, která samozřejmě vznikla ve spolupráci s profesionálními trenéry. Samotné cvičení se také může odvíjet od vybavení, kterým disponujete. Nic vám ale nebrání začít jen se svou vahou. Aplikace vám vše ukazuje na základě jednoduchých animací, abyste jednotlivé cviky pochopili a praktikovali je správně. 

Gym Life – Workout Planne‪r‬ (zdarma v App Store) 

Pokud sáhnete po titulu Gym Life, připojíte se k více jak milionu uživatelů, kteří na aplikaci při svém udržování se v kondici pravidelně spoléhají. Nabídne přes 400 cvičení s možností kontrolovat si statistiky a umožní sledovat, jak zvyšující se zátěž mění vaše svalové dispozice.

Jedná se tak tedy i o váš osobní deník cvičení, ve kterém můžete plánovat každodenní rutiny. Aplikace nicméně poskytuje i možnost sdílení výsledků na sociální sítě, díky čemuž se můžete poměřovat se svými přáteli. A motivace je přece při cvičení zásadní. 

Nike Training Club (zdarma v App Store) 

Ať už budete využívat aplikaci Nike Training Club na jakémkoli svém zařízení, službě Fitness+ od Applu se blíží nejvíce. Nabízí bezplatné tréninky, včetně HIIT, nebo osvěžujících lekcí jógy, cvičení s vlastní tělesnou hmotností. Více jak 185 profesionálně vytvořených tréninků vám na chvíli určitě vydrží.

S přítomným průvodcem můžete cvičit v obývacím pokoji, ložnici, nebo ostatně kdekoli jinde, s vybavením nebo bez něho. Aplikace se navíc učí, jak ji používáte. S postupem času vám tak automaticky předkládá ta cvičení, o která máte největší zájem. 

Dnes nejčtenější

.