Zavřít reklamu

„Pejskaření“ je českým národním sportem. V aktuální těžké době se navíc jedná o jednu z mála záminek, proč opustit pohodlí svého domova a vyrazit se nadýchat čerstvého vzduchu. Se svým psem ale nemusíte jen obejít barák kolem dokola. Tyto nejlepší aplikace pro pejskaře na iPhone vám tak mohou značně rozšířit obzory. 

Rundogo: pro sportování se psy (zdarma v App Store)

Jedná se o titul pro aktivní páníčky, kteří si mohou v aplikaci vybrat z mnoha aktivit od běhání, přes mushing (jízda se psím spřežením), bikejöring (jízda na kole se psem), dogtrekking (orientační pochod se psem) až po zcela obyčejné, ale svižné, večerní procházky. Titul poskytne nejen zaznamenávání aktivit, ale i jejich vyhodnocování. Důležité je, že aplikace byla vyvinuta ve spolupráci s nejlepšími běžci a mushery a je určena pro všechny milovníky psích aktivit, tedy i pro naprosté začátečníky. Profil zde nezakládáte ani tak sobě, jako spíše svému čtyřnohému parťákovi. Aplikace vám umí sdělit i ideální čas na danou aktivitu, a to v souvislosti s počasím. 

Dog Training & Clicker by Dogo (zdarma v App Store) 

Aplikace vyniká tím, že vám poskytne knihovnu více jak sta povelů pro psy, které je můžete učit, ale poskytuje i hry, kterými je můžete zabavit. Jak známo, mnoho psích plemen totiž neunavíte fyzicky, ale až tím, že je nutíte přemýšlet. Nechybí ani popisná videa. Vše samozřejmě začíná od základních výcvikových příkazů točících se kolem poslušnosti. Po zvládnutí povelu můžete svého psa natočit, jak jej plní a poslat v rámci sítě trenérovi ke konzultaci. Aplikace má však ještě jednu funkci a tou je klikr. S její pomocí tak můžete psa přeučit z pamlsků na zvukovou odměnu, aniž byste jej museli fyzicky vlastnit. 

GoDog: Dog Training & Whistle (zdarma v App Store) 

GoDog je také o cvičení. Najdete zde kompletní výuku s podrobnými videonávody ověřenými profesionálními chovateli a trenéry. Oproti předchozímu titulu však tento nenabízí jen klikr, ale i píšťalku, s jejíž pomocí můžete svého psa přivolat, když nereaguje na váš hlas. Titul nicméně nabízí i deník. S jeho využitím tak můžete kontrolovat jednotlivá očkování, můžete si zde zadávat i pravidelné hodnoty o váze psa atd. Podle ní, jeho plemene i stáří umí pak titul vypočítat, jak aktivní by váš pes měl být, abyste jej zbytečně nepřetěžovali, nebo aby měl dostatek pohybu. 

Barkio: Psí chůvička (zdarma v App Store) 

Aplikace umí dva iPhony či iPady jednoduše propojit tak, abyste z nich udělali video chůvičku. Uvidíte tak své štěně, i když jste mimo domov, ale zároveň jej uslyšíte, pokud bude příliš štěkat a dožadovat se pozornosti. Jako každá správná chůvička vás totiž na zjištěný hluk upozorní notifikací. Pomocí titulu tak můžete se svým psem na dálku komunikovat a uklidnit ho. Díky tomu předejte časté separační úzkosti a tím i demolování veškerého vybavení přítomného v domácnosti. Video je samozřejmě přenášeno v reálném čase a umožňuje i vzdálené pořizování fotografií. 

Překladatel Psů (zdarma v App Store) 

V tomto případě jde o trošku kontroverzní aplikaci, která vám ale může dopomoci k tomu, abyste si se svým psem lépe rozuměli. Obsahuje totiž ikony se srozumitelnými emocemi, po jejichž stisknutí se z telefonu ozve patřičný štěkot. Díky tomu můžete svému psu naznačit, zda si s ním chcete hrát, nebo zda od něho chcete mít spíše chvilku klidu. Po stisknutí mikrofonu dokonce můžete aplikaci nadiktovat text a ta jej převede do psí řeči. Tedy alespoň teoreticky. Za vyzkoušení nicméně nic nedáte, protože základní emoce jsou k dispozici zdarma. Pokud pak na ně váš pes bude reagovat, jak má, můžete si dokoupit další v rozšíření. 

Dnes nejčtenější

.