Zavřít reklamu

Patříte mezi tu sortu jablíčkářů, která se na softwarové aktualizace Apple produktů dívá přes prsty a instaluje je jen v případě, že se jedná o patche opravující závažné bezpečnostní chyby? Pak pro vás máme skvělou zprávu. Podle kódu včera vydaných bet iOS 14.5 a dalších nových OS totiž Apple chystá oddělit aktualizace přinášející vylepšení od těch bezpečnostních. Uživatelé si tak budou moci vybírat, které si nainstalují a které nikoliv. 

Jelikož je zatím celá věc rozpracovaná a informace o ní máme jen z kódu bety, nelze bohužel o ní v tuto chvíli prozradit více detailů. Obecně se však dá očekávat mírně přepracované aktualizační rozhraní, ve kterém budou odděleny aktualizace s novinkami (které budou samozřejmě obsahovat i opravy, bude se totiž jednat de facto o úplné updaty, na které jsme zvyklí nyní) od těch zaměřených jen a pouze na bezpečnostní prvky systému. Uživatel si pak bude moci sám zvolit, jaký update pro něj má smysl z hlediska jeho stylu využívání iPhonů, což je jednak zajímavé a jednak to otevírá dveře k další velmi slušné přizpůsobitelnosti iPhonů. 

Přestože v tuto chvíli nelze úplně vyloučit, že se této novinky dočkáme už s příchodem iOS 14.5, jako pravděpodobnější scénář se v tuto chvíli jeví až její představení na červnové WWDC coby součást iOS 15. Jednat se totiž bude přeci jen o poměrně velkou novinku, která si ze strany Applu zaslouží minimálně detailně vysvětlit. Podobné “revoluce” v aktualizacích totiž u něj nejsou v žádném případě běžné. Přivítáte je? 

Dnes nejčtenější

.