Zavřít reklamu

Poslední dny a týdny jsou doslova plné nejrůznějších úniků informací o třetí generaci sluchátek AirPods. Nejeden jablíčkář proto bere jejich brzké představení de facto jako hotovou věc a začíná se na ně těšit. Na to je však podle předního Apple analytika Ming-Chi Kua ještě příliš brzy. Jeden z nejlepších analytiků ze světa Applu se totiž nechal slyšet, že start hromadné výroby nových AirPods je naplánován až na třetí čtvrtletí letoška. 

Jelikož nás od startu třetího čtvrtletí letoška dělí ještě mnoho času, zdá se velmi nepravděpodobné, že by Apple sluchátka představil již nyní a následně nechal své zákazníky zhruba tři měsíce na tento produkt čekat. Mnohem pravděpodobnější by v tomto směru bylo, kdyby je nyní neodhalil a ukázal je třeba až na WWDC, která se koná vždy na přelomu druhého a třetího čtvrtletí. Je nicméně potřeba zdůraznit, že se Kuo může tentokrát ve své předpovědi plést a pravděpodobně také plete, jelikož je jediný, kdo brzkému představení nových AirPods nevěří. 

Kromě poodhalení budoucnosti AirPods se Kuo ve své nové zprávě pro investory ohlédl i do loňského roku, ve kterém Apple dle něj prodal na 90 milionů AirPods. Podobný úspěch však letos zopakovat nemá – v roce 2021 se totiž údajně počítá “jen” se zhruba 78 miliony prodaných sluchátek, což je oproti loňsku poměrně výrazný propad. Proč se tak stane nicméně Kuo neprozradil. 

Dnes nejčtenější

.