Zavřít reklamu

V souvislosti s novou generací iPadů Pro se v posledních měsících hovoří prakticky jen o 12,9” modelu. Právě od toho se totiž očekává nálož zajímavých vylepšení, kterými by si měl suverénně podmanit celosvětový trh s tablety – tedy minimálně z hlediska kvality. 11” model se pak měl podle některých zdrojů dočkat úplného ukončení, avšak jak se nyní zdá, k tak razantnímu kroku se Apple nakonec neodhodlá. Tvrdí to alespoň zřejmě nejlépe informovaný leaker současnosti, Kang. 

Podle Kangových zdrojů sice letos Apple v plánu 11” model zahubit nemá, avšak oproti 12,9” modelu se bude jednat o výrazně horší volbu. V čem přesně se budou novinky lišit leaker neprozradil, ale jako nejpravděpodobnější vysvětlení se nyní jeví například nasazení displeje s mini LED podsvícením, podpora 5G či výrazně vyšší výkon nebo RAM paměť. Ve výsledku se tedy uživatelům vyplatí sáhnout spíš po větším a vybavenějším modelu, nežli po minoritním upgradu “jedenáctky”. 

Že má Apple i letos iPad Pro 11” zachovat potvrzují i někteří menší dodavatelé příslušenství, kteří se ve snaze zvýšit svou konkurenceschopnost již chrlí produkty určené právě pro tyto modely – tedy alespoň z hlediska jejich balení. Rozměrově se má nicméně jednat o tablety známé od loňska, takže se z jejich strany o přespříliš velký risk nejedná. Zda se jim vyplatí či nikoliv ukáží snad už nejbližší dny. 

Dnes nejčtenější

.