Zavřít reklamu

Patříte mezi uživatele nativní aplikace Kalendář? Pokud jste si na tuto otázku odpověděli kladně, tak si mimo jiné zajisté u jednotlivých událostí občas nastavíte připomenutí. To se hodí v případě, že na nějakou událost nesmíte za žádnou cenu zapomenout. Jestliže se však necháváte v určitou dobu upozornit na prakticky veškeré události, tak už vás dost možná štve manuální nastavování konkrétního upozornění. Ve výchozím nastavení je totiž zvoleno, že vás Kalendář na konkrétní událost upozorňovat nebude, což je vždy nutné změnit. Věděli jste ale o tom, že si tuto předvolbu můžete změnit? Jednoduše si tak lze nastavit výchozí časy upozornění, které se aplikují na každou novou vytvořenou událost.

Jak na iPhone v Kalendáři změnit výchozí časy upozornění

Chcete-li na vašem jablečném telefonu v rámci aplikace Kalendář přenastavit výchozí časy upozornění, abyste je nemuseli pokaždé ručně měnit, tak se nejedná o nic složitého. Postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde najděte a klepněte na kolonku Kalendář.
  • Na další obrazovce, která se zobrazí, pak níže rozklepněte Výchozí časy upozornění.
  • Nyní si zvolte konkrétní typ události, pro kterou chcete výchozí časy upozornění změnit.
  • Poté už jen stačí, abyste si zvolili výchozí čas upozornění, který se má automaticky nastavit.

Pomocí výše uvedeného postupu si tedy můžete jednoduše v Kalendáři na iPhonu či iPadu nastavit výchozí časy upozornění. Pokud jste si například pro události nastavili výchozí čas upozornění na 30 minut předem, tak při tvorbě nové události už tento čas upozornění nebudete muset nastavovat ručně. Výchozí čas upozornění bude nastaven právě na 30 minut, čímž můžete ušetřit několik zbytečných klepnutí prstem. Mimo jiné si ve výše uvedené sekci můžete nastavit Je čas vyrazit. Pomocí této funkce se můžete nechat upozornit na to, kdy je před konkrétní událostí nutné, abyste se vydali na cestu – je však nutné mít aktivní polohové služby a u události nastavenou trasu.

Dnes nejčtenější

.