Zavřít reklamu

Malý šok. Tak přesně takto by se dalo ve zkratce popsat oficiální oznámení Applu z dnešní noci zveřejněné portálem TechCrunch. Kalifornský gigant se totiž dle svých slov rozhodl ukončit prodeje klasického HomePodu, který uvedl v roce 2017. Důvodem je úspěch jeho mladšího, menšího a levnějšího kolegy. 

Jen krátce po ukončení iMacu Pro se rozhodl Apple dát sbohem dalšímu produktu představenému na WWDC 2017. Řeč je o klasickém HomePodu, který na svět nejvíce zapůsobil svým vynikajícím zvukem, ale bohužel také v negativním slova smyslu svou cenou, která jej odsoudila k mizerným prodejům. Že je právě cena obrovskou překážkou v prodejích si pak Apple nyní otestoval HomePodem mini, který se díky nízké ceně prodává naprosto neuvěřitelným tempem. Právě to jej tak vedlo k rozhodnutí přestat klasický HomePod prodávat. Stejně jako v případě iMaců Pro nicméně platí, že ukončení prodejů bude pozvolné a zcela skončí až vyprodáním posledního kusu na skladě. O tom ostatně informuje Apple i na Online Storech, ve kterých se HomePod oficiálně prodává, hláškou “Dokud skladové zásoby vydrží”. 

Ukončení prodejů klasického HomePodu nicméně nemusí jeho majitelům dělat jakékoliv větší vrásky na čele. Apple totiž slíbil, že i nadále bude svůj vůbec první chytrý reproduktor zásobovat softwarovými aktualizacemi (tedy alespoň do té doby, co na ně bude stačit jeho hardware) a bude pro něj platit i podpora Apple Care, z čehož se dá usoudit, že obecně s jeho servisováním nebude přespříliš velký problém – tedy minimálně v nejbližších měsících. 

Máte-li tedy na klasický HomePod spadeno, doporučujeme jej zakoupit co nejdříve. Jeho skladové zásoby totiž velké určitě nebudou a jakmile dojdou, k dostání jinak než přes přeprodejce již nebude. 

HomePody (mini) je možné zakoupit či předobjednat zde

Dnes nejčtenější

.