Zavřít reklamu

S příchodem operačního systému iOS 14 jsme se dočkali hned několika různých novinek. Mnoho z nich se týká funkčního vylepšení, další poté toho designového. Zmínit můžeme například kompaktní zobrazení hovorů a rozhraní Siri, které se zobrazí po její aktivaci. Ve starších verzích iOS se vždy rozhraní hovoru i Siri zobrazilo přes celou obrazovku, tudíž jste museli přestat dělat aktuální činnost. Pokud v rámci iOS 14 zrovna iPhone používáte a někdo vám zavolá, tak se hovor zobrazí ve formě notifikace a Siri nepřekryje celou obrazovku svým rozhraním. Ne každému tohle ale musí vyhovovat – v tomto článku se podíváme, jak na iPhone zobrazit Siri přes celou obrazovku.

Jak na iPhone zobrazit Siri přes celou obrazovku

Chcete-li na vašem iOS zařízení zobrazit Siri přes celou obrazovku, jelikož vám nové rozhraní, které přišlo s iOS 14, nevyhovuje, tak se nejedná o nic složitého. Postup je následující:

  • Prvně se na vašem iPhonu s nainstalovaným iOS 14 přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže a lokalizujte kolonku Zpřístupnění, na kterou klepněte.
  • Na další obrazovce pak sjeďte úplně dolů a rozklikněte možnost Siri.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost Se Siri zobrazovat i aplikace.

Jakmile výše zmíněnou funkci deaktivujete, tak se po vyvolání Siri nebude na pozadí nebude zobrazovat aktuálně otevřená aplikace. Pozadí se klasickým způsobem, stejně jako ve starších verzích, rozmaže. Tato možnost se projeví jak pro aktivaci bočním tlačítkem, tak pro aktivaci vyslovením fráze Hey Siri. Bohužel se ale v rámci rozhraní stále nezobrazuje textový přepis toho, co zrovna řeknete, popřípadě co vám Siri odpoví. Namísto toho se vždy zobrazí samotný výsledek vašeho požadavku.

siri celá obrazovka rozdíl
Zdroj: redakce Letem světem Applem

Dnes nejčtenější

.