Zavřít reklamu

Další den, další nálož informací o chystaném AR/VR headsetu z dílny Applu. Tak přesně takto by se daly s trochou nadsázky popsat poslední týdny v jablečném světě, které jsou skutečně na informace o headsetu a chytrých brýlích bohaté. Už tak pořádnou nálož dnes v noci obohatil o další analytik Ming-Chi Kuo pyšnící se jedněmi z nejpřesnějších zdrojů vůbec. 

Zdroje Kua sahající až do Applu a jeho dodavatelského řetězce tentokrát prozradily, že kalifornský gigant u své první iterace AR/VR headsetu počítá s nasazením celkem 15 fotoaparátových modulů  s rozličným využitím. Celkem osm z nich má zajišťovat dokonalou funkčnost AR v reálném světě, šest modulů má být zaměřeno na biometrii a poslední pak na klasickou detekci prostředí. Fungovat pak budou samozřejmě jako jeden celek s cílem zajistit uživatelům co nejlepší zážitek z využívání headsetu. 

Výrobcem všech modulů fotoaparátu se má stát společnost Largan, která má mít již s Applem uzavřené smlouvy a pravděpodobně tak již piluje poslední detaily výroby. Jaké specifikace budou jednotlivé kamerové moduly mít je sice v tuto chvíli nejasné, ale s ohledem na to, že pro headset je snímání okolního světa a jeho dokonalé rozeznání naprosto klíčové je jasné, že budou vysoce kvalitní. Poměrně překvapivé je nicméně to, že se zdroje zmiňují jen o kamerových modulech a tedy de facto jen 2D rozpoznávání namísto použití LiDAR skenerů a tedy 3D rozpoznávání okolí. Právě s LiDARy se totiž mělo podle dřívějších zpráv počítat. Snad se tedy v brzké době dočkáme objasnění této malé záhady. 

Dnes nejčtenější

.