Zavřít reklamu

Jak na iPhone stáhnout hudbu stále zajímá mnoho uživatelů jablečných telefonů. Pokud v současné době chcete poslouchat hudbu, tak se jakožto nejvýhodnější řešení jeví využití streamovacích služeb. Díky nim máte za malý měsíční poplatek k dispozici miliony skladeb, alb a playlistů. Pořád tady jsou ale takoví jedinci, kteří si raději hudbu stáhnou z internetu a neplatí nic. Jedná se především o jedince, kteří hudbu poslouchají opravdu málo. Dobrou zprávou je, že od iOS a iPadOS 13 můžeme na našich zařízeních hudbu také stahovat a přehrávat, bez nutnosti využití nějaké aplikace třetí strany. V tomto článku se společně podíváme, jak na to.

Jak na iPhone stáhnout hudbu

Chcete-li na váš iPhone (či iPad) stáhnout hudbu, tak se naštěstí nejedná o nic složitého. Hned na začátek je nutné, abyste v iOS či iPadOS měli k dispozici aplikaci Soubory. Jedná se o nativní aplikaci, která je v těchto systémech předinstalovaná, pokud jste ji však odstranili, tak ji stačí znova stáhnout – stačí klepnout na tento odkaz. Poté je postup následující:

  • Prvně je nutné, abyste se v rámci Safari přesunuli na nějaký webový portál, ze kterého chcete skladbu stáhnout.
  • V rámci tohoto portálu skladbu vyhledejte, a poté u ní klepněte na tlačítko pro stažení.
  • Jakmile tak učiníte, tak se zobrazí dialogové okno, ve kterém klepněte na Stáhnout.
  • V pravém horním rohu obrazovky se objeví ikona šipky, která značí stav stahování.
  • Pokud na šipku klepnete, tak si můžete přímo zobrazit, jak dlouho se ještě soubor bude stahovat.
  • Jakmile se skladba stáhne, tak stačí, abyste na ni klepnuli, čímž se otevře.
  • Ihned poté si ji v integrovaném přehrávači můžete přehrát.
  • Pokud byste k souboru chtěli přistoupit i později, tak je nutné, abyste se přesunuli do aplikace Soubory.
  • Zde poté rozklepněte konkrétní místo, na které se automaticky ukládají stažené soubory.
    • Jestliže nevíte, kam se ukládají, tak pokračujte ve čtení posledního odstavce.
  • Nakonec stačí na staženou skladbu klepnout a opět můžete spustit přehrávání.

Výše uvedeným způsobem lze tedy na iPhone rychle a jednoduše stáhnout hudbu. Jestliže jste si však nějakou skladbu stáhli a nyní nevíte, kam se uložila, tak zjištění umístění není nic složitého. Stačí, abyste se přesunuli do nativní aplikace Nastavení, kde sjeďte níže a rozklikněte kolonku Safari. Na další obrazovce sjeďte níže k sekci Obecné a otevřete zde možnost Stahování. Zde už si stačí zobrazit, jaké umístění máte pro ukládání souborů z internetu nastavené. Pokud vám nevyhovuje, tak si jej stačí jednoduše přenastavit. Po klepnutí na Jiné… si můžete přímo vybrat složku, kam se soubory budou ukládat. V rámci Souborů samozřejmě můžete využít vyhledávání pro rychlé nalezení skladby. Tuto skladbu si poté můžete kamkoliv přesunout, třeba do vytvořené složky s hudbou.

Dnes nejčtenější

.