Zavřít reklamu

Společnost Apple zveřejnila klíčová data ze svého průzkumu s názvem Apple Hearing Study. Cílem zveřejnění těchto dat bylo povzbudit veřejnost k tomu, aby se začala více zajímat o zdravý sluch a o to, jakým způsobem je možné si svůj sluch patřičně ochránit. Studie se zúčastnily tisícovky zájemců z celých Spojených států.

Apple ve svých výsledcích mimo jiné uvádí, že 25 % účastníků bylo denně vystaveno průměrným běžným zvukům, jako jsou zvuky silničního provozu, průmyslu nebo hromadné dopravy. Úroveň hlasitosti těchto zvuků byla ale vyšší, než je limit, který doporučuje Světová zdravotnická organizace. Téměř polovina účastníků studie navíc pracovala nebo stále ještě pracuje v hlučném prostředí. Studie také odhalila, že u každého desátého účastníka došlo při poslechu hudby ve sluchátkách k překročení doporučené hladiny hlasitosti. Zhruba 10 % všech účastníků mělo odborníkem diagnostikovanou ztrátu sluchu, a 75 % z tohoto množství používalo kompenzační pomůcky, jako jsou třeba sluchadla nebo kochleární implantát. U 20 % účastníků se jednalo o zhoršený sluch ve srovnání se standardy Světové zdravotnické organizace. Necelá polovina účastníků v poslední deseti letech nepodstoupila vyšetření sluchu u profesionála, 25 % lidí uvedlo, že několikrát do týdne zažívají zvonění v uších, které bývá často jedním z příznaků poškození sluchu.

Apple v souvislosti se studií podotýká, že jeho produkty mohou posloužit také coby prevence poškození sluchu. Operační systém watchOS nabízí funkci s názvem Hluk, která dokáže uživatele upozornit na případné překročení hladiny okolního hluku.

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

General-iOS-17-Feature-Orange-Purple
baterie macbook vybitá
apple-presto (kopie)
.