Zavřít reklamu

Sociální síť Facebook je tady s námi již téměř 17 let. Největší boom této sítě nastal někdy okolo roku 2009, kdy jej začalo využívat mnoho lidí – a dost možná i vy. Pokud máte tedy facebookový profil založený víc než 10 let, tak se nejedná o nic zvláštního. Za tuto dobu jste na Facebook mohli nahrát nespočet různých fotografií, videí a jakýchkoliv dalších dat. Věděli jste o tom, že si prakticky veškerá data, která o vás Facebook skladuje, můžete relativně jednoduše stáhnout? Pokud byste si z této sítě chtěli například stáhnout právě veškeré fotografie, tak se rozhodně nejedná o nic složitého. Jednoduše si tak můžete zobrazit fotografie, na které už se dávno zapomnělo. Pokud chcete zjistit, jak na to, tak pokračujte ve čtení.

Jak na Macu stáhnout všechny fotografie z vašeho Facebooku

Chcete-li na vašem macOS zařízení stáhnout veškeré fotografie z vašeho účtu na sociální síti Facebook, tak se nejedná o nic složitého. Facebook totiž připravil jednoduché nástroje, které vám celý proces ulehčí na několik klepnutí. Postupujte tedy následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se přesunuli do libovolného webového prohlížeče, ve kterém jste k Facebooku přihlášeni.
  • V rámci tohoto webového prohlížeče přejděte na Facebooku do Nastavení – stačí klepnout na tento odkaz.
  • Jakmile na odkaz klepnete, tak se rázem ocitnete ve zmíněné sekci. Pokud budete vyzváni k přihlášení, učiňte tak.
  • Nyní v levém menu vyhledejte a klepněte na kolonku Your Facebook information.
  • Tímto se ocitnete v další sekci nastavení Facebooku. Zde nahoře klepněte na ViewAccess your information.
  • Poté se zobrazí kategorie jednotlivých dat, která o vás Facebook sbírá. Zde klepněte na download your information v textu.
  • Jakmile dojde k načtení další stránky, tak se ocitnete v nástroji, pomocí kterého lze jednoduše stahovat data.
  • Nyní si stačí vybrat, která data chcete z Facebooku stáhnout – v našem případě zaškrtněte možnost Photos a videos.
  • Po vybrání konkrétních dat stačí klepnout na modré tlačítko Create File, což vyvolá požadavek pro stažení dat.
  • Nakonec už jen stačí vyčkat, až Facebook soubor s daty připraví. Jakmile bude hotovo, tak budete informování e-mailem a přímo na Facebooku prostřednictvím notifikace.
  • Poté, co vám e-mail přijde, tak stačí klepnout na tlačítko pro stažení. Ihned poté se můžete vrhnout do prohlížení fotek a videí.

Kromě fotografií a videí můžete pomocí výše uvedeného postupu z Facebooku stáhnout veškerá ostatní data – například příspěvky, komentáře, reakce, přátele, příběhy a další. Jakmile vám Facebook všechna tato data připraví a vy si je stáhnete, tak stačí, abyste provedli rozbalení souboru. Po rozbalení stačí dvakrát klepnout na soubor index.html, který slouží jakožto jakýsi „rozcestník“. Jakmile jej otevřete, tak můžete jednotlivé soubory jednoduše procházet v rámci webového prohlížeče, podobně jako byste byli na nějakém webu. Samozřejmě si ale jednotlivá data můžete zobrazit přímo v jednotlivých složkách – rozcestník slouží pouze pro usnadnění prohlížení.

Dnes nejčtenější

.