Zavřít reklamu

Už dávno jsou pryč ty časy, kdy jsme se se všemi a na všem domlouvali pomocí hovorů. V současné době jsou totiž velice populární chatovací aplikace. Uživatelé je oproti hovorům upřednostňují především kvůli tomu, jelikož si mohou promyslet odpověď, kterou ve finále nemusí ani odeslat hned. Mezi nejpopulárnější chatovací aplikace patří například Messenger, WhatsApp či Telegram, zapomínat však nesmíme ani na nativní řešení v podobě Zpráv a služby iMessage. Díky ní si mohou mezi sebou zdarma dopisovat uživatelé Apple produktů. Pokud Zprávy a iMessage využíváte, tak už jste určitě postřehli funkci, díky které vám iPhone po dvou minutách nevyzvednutou zprávu opětovně připomene. Pokud vás tato funkce rozčiluje, tak v tomto článku zjistíte, jak ji deaktivovat.

Jak na iPhone nastavit, aby se neopakovalo oznámení příchozí zprávy

Chcete-li na vašem iPhonu deaktivovat připomínání nevyzvednutých oznámení, tak se nejedná o nic složitého. Většina z vás by tuto možnost asi hledala v Nastavení v sekci Zprávy, přímo zde ji ale nenajdete. Postup je proto následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na iOS (či iPadOS) zařízení přesunuli do aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak lokalizujte a rozklikněte kolonku Oznámení.
  • Zde je poté nutné, abyste sjeli o kus níže k seznamu aplikací.
  • V tomto seznamu najděte aplikaci Zprávy. Seznam se seřazen podle abecedy.
  • Po nalezení aplikace Zprávy na tuto kolonku klepněte.
  • Zde se pak přesuňte opět níže a rozklikněte možnost Opakování.
  • Nakonec už jen stačí, abyste zaškrtnuli možnost Nikdy.

Jakmile výše uvedený postup provedete, tak už se vám Zprávy nebudou po nevyzvednutí opětovně připomínat. Pokud vám naopak funkce vyhovuje a chtěli byste nastavit, aby těchto opakování připomenutí bylo více, tak samozřejmě můžete. Stačí se držet postupu uvedeného výše, jen u posledního bodu nezvolte Nikdy, ale konkrétní možnost, kolikrát se má upozornění připomenout. Zvolit si můžete opětovné připomenutí jednou, dvakrát, třikrát, pětkrát či desetkrát. Jednotlivá připomenutí se opakují v intervalu 2 minut – tato možnost bohužel změnit nelze.

Dnes nejčtenější

.