Zavřít reklamu

I přesto, že v současné době většina uživatelů využívá streamovací služby, tak se pořád najdou takoví jedinci, pro které jsou zbytečné. Jedná se především o takové jedince, kterým v iPhonu stačí pár skladeb a upřednostňují zálohování do lokálního úložiště. Pokud chcete váš iPhone či iPad synchronizovat, tak je nejlepší možností zařízení připojit kabelem – získáte tak rychlý a stabilní přenos dat. Někteří uživatelé si ale stěžují na to, že se jim po připojení jablečné zařízení nezobrazí ve Finderu, a tak jej nemohou rozkliknout a spravovat jej. Řešení je v tomto případě o dost jednodušší, než se může zdát – najdete ho přímo v tomto článku.

Jak na Macu opravit chybu, při které se připojený iPhone nezobrazí ve Finderu

Jestliže se váš iPhone (či iPad) nezobrazuje ve Finderu, tak chyba nejspíše spočívá v tom, že máte pouze zakázané zobrazování těchto zařízení v bočním panelu. To znamená, že se zařízení s Macem spojí, avšak ve finále se pouze nezobrazí. Pro opravu postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem Macu přesunuli do nativní aplikace Finder.
  • Jakmile tak učiníte, tak v horní liště klepněte na tučnou záložku s názvem Finder.
  • Tímto se zobrazí rozbalovací menu, ve kterém lokalizujte a rozklikněte možnost Předvolby…
  • Poté dojde k zobrazení nového okna, ve kterém lze spravovat předvolby Finderu.
  • V horní části okna se nyní přesuňte do záložky s názvem Boční panel.
  • Zde je poté nutné, aby ve spodní části okna byla zaškrtnuta možnost CD, DVD a iOS zařízení.
  • Jestliže jste tuto možnost měli deaktivovanou, tak ji zaškrtnutím aktivujte.
  • Ihned poté můžete okno s předvolbami zavřít a zařízení by se mělo objevit v bočním panelu.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete docílit toho, že se váš iPhone či iPad objeví v bočním panelu Finderu. Jestliže se ani poté zařízení ve Finderu neobjeví, tak se přesvědčte, že využíváte funkční kabel – problémy může značit například to, že se zařízení po připojení nezačne nabíjet. Na úplný závěr mám pro vás ještě jeden trik – výše jsem zmínil, že pro rychlý a stabilní přenos se jeví jakožto nejlepší možnost připojení kabelem. Jestliže vám však nebudou o něco pomalejší rychlosti vadit a dáte přednost pohodlnosti, tak můžete aktivovat synchronizaci pomocí Wi-Fi. Stačí, abyste zařízení naposledy kabelem připojili k Macu, poté ho ve Finderu rozklepnuli a nakonec na hlavní obrazovce sjeli níže, kde stačí aktivovat funkci Zobrazit tento iPhone během připojení k Wi-Fi.

Dnes nejčtenější

.