Zavřít reklamu

Představení nové generace iPhonů je sice ještě relativně daleko, už nyní se však o ní ví spousty detailů. O potvrzení či poodhalení řady z nich se před pár hodinami zasloužil i velmi uznávaný Apple analytik Ming-Chi Kuo, jehož zdroje se v minulosti již mnohokrát ukázaly jako velmi přesné. Co tedy Kuo iPhonům 13 předpovídá?

Zdroje analytika tvrdí, že je Apple letos rozhodnut osadit všechny iPhony displeji s menším horním výřezem, čímž tak zlepší jejich celkový design. Řada Pro se pak dočká panelů s technologií LTPO, díky kterým zvládnou až 120Hz obnovovací frekvenci displeje a zajistí si tak větší plynulost při zobrazování obsahu. “Třináctky” se tak v tomto směru výrazně přiblíží iPadům Pro, které již 120Hz displeje nabízí. 

Poměrně zajímavý zvrat se stal dle Kua u nabíjecích portů. Zatímco ještě nedávno měl být Apple přesvědčen o tom, že minimálně z iPhonu 13 Pro Max klasický port odstraní, nyní od svého plánu upustil a i letos tak budou všechny iPhony klasicky “portové”. U všech čtyřech modelů, které budou velikostně kopírovat ty z loňského roku se navíc počítá s nasazením výkonnějšího 5G modemu Qualcomm Snapdragon X60, který telefonům zajistí rychlejší 5G připojení při nižší spotřebě mobilních dat. U všech modelů se navíc objeví u širokoúhlého objektivu stabilizace posunem snímače, což je prvek, který u řady 12 nabízel jen model 12 Pro Max. Díky nasazení této vychytávky se tak můžeme těšit na kvalitnější stabilizaci fotek a videí. 

Skvělou zprávou pro všechny modely je nasazení větší baterie, čehož Apple dosáhne přepracováním vnitřního rozložení komponent v kombinaci s nasazením prostorově úspornějších prvků v čele s menším modulem pro Face ID či integrací slotu pro SIM na základní desku. Zamrzí naopak ponechání LiDAR senzoru jen u řady Pro, přestože se ještě nedávno spekulovalo nad tím, zda jí Apple přeci jen nedodá na všechny “třináctky”. 

Dnes nejčtenější

.