Zavřít reklamu

Součástí prakticky všech operačních systémů od Applu je nativní aplikace Diktafon – a jinak tomu není ani v případě macOS. Na Macu můžete Diktafon využít například k nahrání nějaké přednášky či hodiny, popřípadě k jednoduchému zaznamenání hovoru z iPhonu, který si přepnete na reproduktor. Pokud jste nějakou nahrávku na Macu pořídili a zdá se vám, že by kvalita mohla být lepší, tak věřte, že doopravdy může. Ve výchozím nastavení Diktafonu je totiž nastavena komprimovaná kvalita. Takové nahrávky sice zabírají méně místa v úložišti, jsou ale méně kvalitní. Pokud byste chtěli upřednostnit kvalitu, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak na Macu v Diktafonu zvýšit kvalitu nahrávek

Chcete-li na vašem macOS zařízení nastavit vysokou kvalitu nahrávat v rámci nativní aplikace Diktafon, tak se nejedná o nic složitého. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem Macu či MacBooku samozřejmě přesunuli do nativní aplikace Diktafon.
    • Tuto aplikaci najdete ve Finderu ve složce Aplikace, anebo ji spustíte klasicky pomocí Spotlightu.
  • Po spuštění Diktafonu věnujte v horní liště pozornost tučné záložce Diktafon, na kterou klepněte.
  • Tímto se otevře rozbalovací menu, ve kterém rozklikněte možnost Předvolby…
  • Jakmile tak učiníte, tak se otevře nové okno se všemi dostupnými předvolbami systému.
  • Zde už jen stačí, abyste rozkliknuli menu vedle kolonky Kvalita zvuku.
  • V menu nakonec vyberte možnost Bezztrátová. Poté můžete okno s předvolbami zavřít.

Tímto jednoduchým způsobem můžete na Macu či MacBooku v rámci aplikace Diktafon nastavit, aby byly veškeré budoucí nahrávky kvalitnější, a aby se tedy nekomprimovaly. Kromě kvality si v rámci předvoleb aplikace Diktafon můžete nastavit, po jaké době se nenávratně smažou veškeré nahrávky, které jste z aplikace smazali – po určenou dobu je totiž můžete jednoduše obnovit pro případ, že byste se spletli. Kromě toho zde najdete ještě možnost, pomocí které lze (de)aktivovat automatické pojmenovávání nahrávek podle polohy, na které se zrovna při nahrávání nacházíte.

Dnes nejčtenější

.