Zavřít reklamu

Suverénně nejvyužitelnějšími reproduktory v kombinaci s Apple produkty jsou ty s podporou technologie AirPlay 2 umožňující zjednodušeně řečeno streamovat hudbu z Apple zařízení do více než jednoho reproduktoru současně. Streamování navíc probíhá naprosto jednoduše a ve výsledku i velmi kvalitně, díky čemuž je mezi uživateli AirPlay 2 velmi oblíbené. Problém je však v tom, že jím v současnosti přespříliš reproduktorů neoplývá. To se ale nyní chystá dle všeho změnit přední výrobce příslušenství Belkin.

Adaptér Belkinu pro AirPlay 2

Výrobce si u amerického certifikačního úřadu FCC nechal certifikovat adaptér s názvem Soundform Connect, který by měl zvládnout dodat podporu AirPlay 2 každičkému reproduktoru. Ten bude stačit s adaptérem jen propojit přes 3,5 mm jack konektor či optický kabel, adaptér pak ještě připojit k elektrické síti přes USB-C a volià, Apple produkty jej začnou “vidět” jako reproduktor s podporou AirPlay 2 a tím pádem jej budou i takto schopné využívat. 

AirPlay 2 podporuje třeba HomePod mini: 

Jelikož Belkin novinku zatím oficiálně neohlásil, je v současnosti nejasné, kdy přesně by se mohla začít prodávat a vlastně i to, kde všude bude dostupná. Vzhledem k její užitečnosti a především pak bezproblémové využitelnosti kdekoliv na světě je však pravděpodobné, že se jej dočkáme i na tuzemském trhu, zřejmě pak přímo v Online Storu Applu. Co se pak týče ceny, v zahraničí se spekuluje nad částkou točící se kolem 100 Euro, tedy asi 2700 Kč. 

Dnes nejčtenější

.