Zavřít reklamu

Na začátku letoška obletěla svět zpráva, která potěšila nejednoho fanouška videostreamovací služby Netflix. Ta totiž měla začít testovat podporu prostorového zvuku pro AirPods Pro a Max, díky čemuž by se tak zážitek z pořadů vysílaných právě na Netflixu dostal při využití těchto sluchátek na zcela novou úroveň. Jak se však zdá, na nasazení novinky si nakonec počkáme déle, než mnozí doufali. Netflix totiž oficiálně oznámil, že v současnosti už podporu prostorového zvuku netestuje a nemá ji ani v plánu v brzké době nasadit. 

Ačkoliv Netflix přímo neprozradil, proč plány pro AirPods odpískal, uvedl, že se nyní chce zaměřit primárně na vícekanálovou podporu pro vestavěné reproduktory v televizích. Ty jsou totiž v dnešní době již na poměrně slušné úrovni a je proto škoda z nich nevytěžit naprosté maximum. A jelikož jimi disponuje na rozdíl od AirPods Pro a Max naprosto každý vlastník televize, dává samozřejmě zaměření se na ně větší smysl než pokračování v pracích na podpoře AirPods Pro a Max. 

V tuto chvíli je otázkou, jak dlouho si může Netflix nepodporu prostorového zvuku (nejen) u AirPods dovolit. Velmi pravděpodobné však je, že ačkoliv se nyní může zdát, že tomu bude může být dlouho, podpora nakonec přeci jen dorazí relativně brzy. Konkurence v čele s Disney+, HBO Max či Apple TV+ již totiž prostorový zvuk podporuje a je proto jasné, že Netflixu ve výsledku nezbývá nic jiného, než nasazení této vychytávky nezbývá. V opačném případě by totiž riskoval pozvolný odliv svých uživatelů, kteří by mohli od něj odejít “za lepším”. 

Dnes nejčtenější

.