Zavřít reklamu

Společnost Epic Games usiluje v rámci své právní bitvy s Applem o svědectví jednoho z bývalých cupertinských zaměstnanců – Scotta Forstalla. Forstall opustil Apple v roce 2013. Řada zdrojů tehdy uváděla, že se jednalo víceméně o vynucený odchod, související s neshodami ohledně tehdy relativně nových Apple Maps. Forstall se po svém odchodu prakticky vytratil z veřejného života a v médiích se objevoval jen velmi zřídka, po pracovní stránce se věnoval broadwayské produkci. Firma Epic Games chce nyní Forstalla vyzpovídat ohledně jeho aktivit při uvedení App Storu do provozu. Forstall by měl v této právní bitvě svědčit proti Applu.

Podle soudních dokumentů z poloviny prosince loňského roku měl být Apple nápomocen ohledně kontaktování Forstalla společností Epic Games. Ta ale nyní tvrdí, že zůstalo pouze u slibů, a že s Forstallem není v kontaktu. Důvodem, proč zástupci Epic Games sami Forstalla aktivně nekontaktovali, je právě zmíněný příslib, podle kterého měla vše potřebné zařídit společnost Apple. Obě firmy se předběžně dohodly na schůzce, která se měla konat 11. února. Deset dní před tímto termínem ale Apple uvedl, že Forstall na jeho výzvu k účasti údajně nereagoval. Společnost Epic Games požádala Apple o kontakt na Forstalla, Apple jí následně poskytl Forstallův P.O. Box a Twitter s tím, že není oprávněn poskytnout také jeho telefonní číslo. Apple stanovil další termín na 10. března, a zástupci Epic Games se zatím snaží Forstalla sami sehnat. Ohledně dobrovolnosti tehdejšího Forstallova odchodu z Applu stále panují velké pochybnosti, a existuje tedy poměrně velká pravděpodobnost, že by se v soudním jednání nemusel postavit na stranu Applu.

Krátce poté, co zástupci Epic Games veřejně uvedli, že se jim nedaří Forstalla sehnat, přišel Apple s prohlášením, že nedisponuje jeho telefonním číslem. Vedení Epic Games uvedlo, že Apple nyní tvrdí, že nikdy nenabízel možnost zprostředkování kontaktu s Forstallem. Scott Forstall by se podle Epic Games mohl v soudním sporu stát poměrně důležitým svědkem. Spor se totiž točí převážně kolem App Storu, a Forstall před svým odchodem  z firmy působil jako senior viceprezident pro iOS software.

Dnes nejčtenější

.