Zavřít reklamu

Anglicky umí už v dnešní době doopravdy kdekdo. I díky tomu využívá hlasovou asistentku Siri, která každopádně stále není k dispozici v naší mateřštině, nespočet uživatelů. Pomocí Siri si můžete zjednodušit každodenní fungování, asi nejvíce to každopádně pocítíte v případě, že si pořídíte HomePod. Siri můžete požádat o to, aby vás v určitou dobu vzbudila, aby zapsala nějakou připomínku, anebo aby někomu zavolala – možností je tedy opravdu mnoho. Ne každý uživatel každopádně musí umět plynule anglicky mluvit. Znám mnoho uživatelů, kteří si o mnoho raději anglicky dopisují, než aby hovořili. Pokud mezi tuto skupinu uživatelů patříte vy a využíváte zároveň Siri na Macu, tak si můžete aktivovat funkci, pomocí které si se Siri můžete „dopisovat“, potažmo jí zadávat příkazy ve psané podobě. Jak tuto funkci aktivovat?

Jak na Macu zadávat Siri příkazy ve psané podobě

Chcete-li na vašem macOS zařízení zadávat Siri příkazy ve psané podobě, jelikož se vám například anglicky lépe píše než mluví, popřípadě pokud se ve vašem pracovním prostředí tak úplně nehodí mluvit, tak se nejedná o nic složitého. Postup je v tomto případě následující:

  • Prvně je nutné, abyste v levém horním rohu klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak se zobrazí rozbalovací menu, ve kterém klepněte na možnost Předvolby systému…
  • Tímto se zobrazí nové okno se všemi dostupnými sekcemi pro úpravu předvoleb systému.
  • V rámci tohoto okna najděte a klepněte na sekci s názvem Zpřístupnění.
  • Nyní je nutné, abyste v levém menu sjeli úplně dolů a rozkliknuli v kategorii Obecné kolonku Siri.
  • Zde nakonec stačí, abyste zaškrtnuli funkci, která nese název Aktivovat zadávání textu pro Siri.

Výše uvedeným způsobem jste tedy docílili toho, že Siri budete moci zadávat příkazy v podobě textu. Tato funkce každopádně není k dispozici ve všech případech. Systém totiž počítá s tím, že zadávání textu pro Siri využijete pouze tehdy, pokud nemůžete mluvit. To znamená, že zadávání textu pro Siri aktivujete klepnutím na ikonu Siri v Touch Baru či v horní liště, popřípadě podržením klávesové zkratky Command + mezerník. Jestliže však pronesete aktivační frázi Hey Siri, tak se zadávání textu neaktivuje a budete se Siri klasickým způsobem mluvit.

Dnes nejčtenější

.