Zavřít reklamu

Vůbec poprvé Apple přišel s tmavým režimem u macOS 10.14 Mojave, tedy v roce 2018. Uživatelé iPhonů a iPadů si museli počkat ještě jeden rok navíc, jelikož se tmavý režim na operačních systémech těchto zařízení objevil s příchodem iOS a iPadOS 13. Mnohým z nás tmavý režim zajisté vyhovuje – ve večerních a nočních hodinách při jeho použití nebolí oči a všeobecně je práce s ním příjemnější. V určitých případech se ale můžete ocitnout v situaci, kdy se tmavý režim nehodí. Například při práci v nativní aplikaci Poznámky, kde někteří z nás chtějí mít všechno a vždy tzv. černé na bílem a nikoliv žluté na černém. Pojďme se společně v tomto článku podívat, jak v Poznámkách změnit barvu pozadí jednotlivých poznámek.

Jak na iPhone v Poznámkách změnit barvu pozadí poznámek

Chcete-li na vašem iOS (či iPadOS) zařízení provést změnu barvy pozadí ve všech poznámkách, tak se stačí držet postupu níže. V posledním odstavci pak najdete postup, který využijete v případě, pokud chcete barvu pozadí změnit jen v konkrétní poznámce:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu či iPadu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže a lokalizujte kolonku Poznámky, na kterou klepněte.
  • Zde poté sjeďte o kus níže ke kategorii Zobrazení, kde klepněte na Pozadí poznámek.
  • Pokud zde tuto sekci nevidíte, tak je nutné, abyste si aktivovali tmavý režim.
  • Nakonec už si jen stačí klepnutím zvolit, zdali chcete mít při tmavém režimu tmavé či světlé pozadí.

Výše uvedeným způsobem si tedy můžete nastavit, aby se při tmavém režimu pozadí poznámek neztmavilo a zobrazilo se klasicky světlé pozadí. Ještě byste chtěli změnit barvu pozadí jen v konkrétní poznámce, tak se přesuňte do nativní aplikace Poznámky, kde si tu konkrétní rozklikněte. Po rozkliknutí klepněte vpravo nahoře na ikonu tří teček v kroužku, čímž se ve spodní části obrazovky objeví rozbalovací menu. V tomto menu sjeďte úplně dolů, a poté jen klepněte na tlačítko Použít světlé pozadí. Pokud byste naopak chtěli využít to tmavé, tak klepněte na Použít tmavé pozadí.

Dnes nejčtenější

.