Zavřít reklamu

Společnost Huawei nezažívá zrovna růžové časy, a to kvůli restrikcím ze strany Spojených států, pod jejichž tíhou byla nucena prodat svou podznačku Honor. Nejen o tom se rozpovídal Ren Zhengfei, zakladatel a generální ředitel společnosti Huawei.

Není tajemstvím, že lodivod čínského technologického giganta jistým způsobem tíhne k Applu, jenž je pro něj velkou inspirací. V nedávném rozhovoru řekl, že na poli androidích výrobců je právě Huawei Applu nejvíc podobný, a to kvůli největší kontrole na hardwarem a softwarem užívaného ve svých smartphonech. „Jsme jednou z pouhých dvou společností na celém světě, které mohou mít takové hardwarové a softwarové řešení pro vybudování vlastního ekosystému … To mohou udělat pouze Huawei a Apple. A tento postup je naší dlouhodobou strategií,“ řekl Ren doslovně.

Sympatie šéfa Huawei k Applu jsou známy již dlouho. V roce 2019 například přiznal, že používá iPhone a kupuje jej dokonce pro svou rodinu. Tuto „podivnost“ okomentoval slovy: „iPhone má dobrý ekosystém. Když je má rodina v zahraničí, stále jim kupuji iPhony. Člověk si nemůže myslet, že láska k Huawei by měla znamenat jen lásku k těmto smartphonům.“ Ren se možná lehce inspiroval Jardou Jágrem, který, ač byl tváří Huawei, tak se fotil iPhonem. „Pro všechny „kritiky“, co nechápou, že člověk může mít vícero telefonů…, že ikdyž děláš reklamu na pivo, tak se občas musíš napít vody, jinak by se z tebe stal alkoholik…, a že když se jednou vyfotíš s jinou (opice a iPhone), tak to neznamená, že jsi přestal milovat tu svojí (Veronika a Huawei) :)),“ napsal tehdy Jarda na svůj Facebook. V tom samém roce Ren přiznal, že společnost Apple je jeho učitelem. Před nedávnem potom řekl, že nejnovější iPhony jsou nejlepšími 5G smartphony na světě, což demonstroval rychlostí stahování 1,82 Gbps. V této souvislosti šéf Huawei také zmínil, že Huawei se v mnohých velkých městech na světě na budování 5G sítí podílelo.

Dnes nejčtenější

.