Zavřít reklamu

Většina uživatelů jablečných zařízení využívá pro zjištění základních informací o počasí a předpovědi nativní aplikaci Počasí. Tato aplikace dokáže zobrazit prakticky vše, co může ohledně počasí obyčejného smrtelníka zajímat. Kromě informací o teplotě a předpovědi si můžete nechat zobrazit data o východu a západu slunce, vlhkosti, možnosti srážek, větru, pocitové teplotě, srážkách, tlaku, viditelnosti a UV indexu, v některých větších světových městech pak najdete ještě o několik informací více. Součástí Počasí je poté propracovaný widget, jenž si můžete umístit na uzamčenou či domovskou obrazovku, což se rozhodně hodí.

Určitě si říkáte, že pracovat s Počasím rozhodně není nic složitého. Jednoduše si pomocí názvu města či zadáním PSČ zobrazíte informace o počasí v konkrétním městě. Kdykoliv pak budete chtít zobrazit konkrétní informace, tak se stačí podívat na widget, anebo Počasí rozklepnout a zobrazit si vše potřebné. Dobrou zprávou je, že data o počasí poskytuje nativní jablečné aplikaci The Weather Channel, z čehož plyne, že jsou relativně přesná a dokáží vás předem upozornit na určité situace. Mimo jiné si v extrémních situacích, například při sněžení či vydatných deštích, můžete v aplikaci všimnout různých upozornění, například o narušení dopravy a dalších.

Co se týče předpovědi, tak si můžete zobrazit hodinovou na 12 hodin dopředu, denní předpověď je pak k dispozici na 10 dní dopředu. U jednotlivých hodin, popřípadě dnů, se nachází ikona, která počasí v danou dobu shrnuje. Všichni samozřejmě víme, že ikona sluníčka znamená slunečno, ikona mraku pak zamračeno a ikona sněhové vločky nás informuje o sněžení. Uživatelé by však měli vědět, že se těchto stavových ikon může v Počasí zobrazit celkově 23 a vsadím se, že většina z vás zná doopravdy jen ty základní. Proto někteří jedinci mohou být překvapeni, když se zobrazí ikona vločky s teploměrem anebo třeba ikona sluníčka s vodorovnými čarami či tečkami. Vedle tohoto odstavce naleznete galerii s kompletním seznamem všech ikon a jejich významů, které se mohou v aplikaci Počasí zobrazit. Až se vám tedy příště zobrazí nějaká neznámá ikona, tak si stačí vzpomenout na tento článek.

Dnes nejčtenější

.