Zavřít reklamu

Spekulace ohledně budoucího Apple Car a toho, s kým bude vlastně Apple na svém autonomním elektrovozu spolupracovat, neutichají ani tento měsíc. V uplynulých několika týdnech jsme mohli číst na internetu nespočet zpráv, týkajících se možného partnerství Applu s automobilkou Hyundai. Nejnovější zpráva, pocházející od agentury Bloomberg, ale naznačuje, že jednání mezi oběma společnostmi bylo přinejmenším dočasně pozastaveno.

Zpočátku to vypadalo, že je spolupráce Applu a Hyundai prakticky jasnou záležitostí, a nasvědčovalo tomu také jedno z prohlášení zmíněné automobilky. O něco později ale vydala společnost Hyundai další prohlášení, ve kterém nebyla o Applu ani zmínka – mluvilo se o tom, že Apple nejspíš Hyundai v rámci svého charakteristického tajnůstkářství „umlčel“. V průběhu následujících dní se objevovaly zprávy o tom, že by se o výrobu Apple Car nakonec mohla postarat Kia, která pod Hyundai spadá. Podle těchto zpráv měl Apple v plánu investovat do výroby 3,6 miliardy dolarů. Přestože se věci již tehdy jevily jako velmi komplikované, veřejnost začala pomalu počítat s tím, že se Apple Car opravdu bude vyrábět pod křídly Hyundai.

Nejnovější zpráva od agentury Bloomberg ale hovoří o tom, že společnosti Apple a Hyundai přerušily zmíněné vyjednávání. Jedním z potenciálních důvodů může být rozhořčení Applu nad tím, že se vedení automobilky Hyundai tak brzy pochlubilo spoluprací, která podle všeho byla v té době ještě v plenkách. V tuto chvíli nicméně není jasné, jak se celá situace bude nadále vyvíjet – komunikace obou firem byla pozastavena, a nebylo zatím stanoveno žádné datum, ve kterém by mohlo dojít k opětovnému navázání jednání. Bloomberg zároveň informuje také o tom, že Apple jedná i s některými dalšími automobilkami – je tedy možné, že se Hyundai svým neuváženým prohlášením nakonec sám vyřadil ze hry.

Dnes nejčtenější

.