Zavřít reklamu

Minulý týden jsme si na stránkách LsA připomněli některé z prototypů iPhonů z uplynulých let. Sledování a porovnávání prototypů smartphonů od Applu se u řady uživatelů těší velké oblibě, proto se v našem dnešním článku podíváme na prototypy, které se na internetu objevily po vydání iPhonu X.

iPhone XS

Poté, co vyšel “výroční” iPhone X, se zpočátku živě spekulovalo o tom, jaký název ponese jeho nástupce. Zatímco některé zdroje se shodovaly na tom, že Apple u těchto modelů přejde k tradičnímu číslování, jiné uváděly, že iPhony z roku 2018 ponesou označení X spolu s různými variantami dalších přívlastků. Jak už to tak bývá, nedlouho před oficiálním představením nových iPhonů se média víceméně jednoznačně shodla na názvech XS, XS Max a XR. V létě roku 2018 se na internetu objevily snímky údajných prototypů těchto smartphonů. Jednalo se o dvojici přístrojů s barevnými zády (fialovými a zelenými), vertikálně umístěným duálním fotoaparátem a logem Apple na zadní straně.

iPhone XR

Zatímco u předchozího modelu se neobjasnilo, zda se jednalo o skutečný (a nakonec nerealizovaný) prototyp nebo o padělek, v září roku 2018 začaly internetem kolovat fotografie budoucího iPhonu XR – tehdy stále ještě některé zdroje uváděly, že nový model ponese označení iPhone 9. Opět se jednalo o barevně vyvedené smartphony s typickým applovským designem, tentokrát však pouze s jednoduchým fotoaparátem. Telefony na fotografiích byly vyvedené v bílé, červené a tmavěmodré barvě.

iPhone XS Max

Ve stejné době, v jaké se začaly šířit výše zmíněné fotografie barevných iPhonů, se na webu Zollotech objevil snímek trojice různě velkých iPhonů ve stříbrné / vesmírně šedé barvě. Kromě fotografie si návštěvníci uvedeného webu mohli prohlédnout také příslušné video, na kterém se všechny tři prototypy přehledně ukázaly ze všech stran. K zapnutí prototypů sice na videu nedošlo, divákům byl ale nabídnut detailní pohled na jejich design, displej i fotoaparáty. Zatímco dva z prototypů měly svisle umístěný duální fotoaparát, třetí byl na zadní straně opatřen pouze jedním jediným objektivem.

iPhone 11

Po vydání iPhonu XS, XS Max a XR bylo již víceméně jasné, že iPhonu 9 se nedočkáme, a že se Apple k tradičnímu číslování vrátí od iPhonu 11. První fotografie prototypu tohoto modelu začaly po internetu kolovat již na počátku roku. Na svůj Twitter je umístil známý leaker s přezdívkou OnLeaks. Na snímcích jsme mohli vidět čtvercovou základnu fotoparátu se třemi objektivy – v souvislosti s touto skutečností se začalo mimo jiné hovořit o nových možnostech, které by chystané iPhony mohly přinést na poli rozšířené reality. Čtvercový fotoaparát na renderech se ze strany veřejnosti setkal často s posměšnými reakcemi, a našlo se dokonce několik odborníků, kteří tvrdili, že takovéto řešení u Applu v žádném případě nepřipadá v úvahu. Později se na serveru Tom’s Guide objevily prototypy hned tří různých iPhonů. Všechny tři měly společný již zmíněný čtvercový fotoaparát, přičemž dva modely byly vybavené třemi objektivy, jeden z modelů disponoval pouze dvěma objektivy. Tyto prototypy se skutečně věrně podobaly finálním produktům, nechybělo ani video, které si můžete prohlédnout níže.

iPhone 12

V loňském roce se začaly objevovat zprávy o tom, že by nová generace iPhonů měla mít odlišný design s ostrými hranami. Tyto domněnky na svém Twitteru potvrdil také leaker Benjamin Geskin, který zveřejnil snímek údajného funkčního prototypu iPhonu 12. Jednalo se údajně o testovací prototyp, takže se v několika detailech – ve výřezu nebo v umístění postranních tlačítek – mírně odlišoval od finálního modelu. V první polovině letošního roku začaly také po internetu kolovat fotografie prototypu rozměrnějšího iPhonu 12 Pro. Prvním místem výskytu se opět stala sociální síť Twitter. Na snímku se nacházel telefon v tmavěmodré barvě, na kterém běžel operační systém SwitchBoard. Podoba prototypu se téměř ve všem shoduje s finální verzí, jediný rozdíl spočívá v barevném odstínu.

Dnes nejčtenější

.