Zavřít reklamu

Ve světě patří mezi nejoblíbenější prohlížeč Google Chrome. Pokud se však zeptáte jablečného zastánce na to, jaký webový prohlížeč využívá, tak vám ve většině případech odpoví, že ten nativní – Safari. Tento prohlížeč od jablečné společnosti je k dispozici na veškerých Apple produktech a zakládá si především na bezpečnosti a ochraně soukromí. Kalifornský gigant do něj neustále přidává nové funkce, díky kterým mohou uživatele procházet internet o mnoho bezpečněji bez špatného pocitu z toho, že je někdo sleduje a sbírá citlivá uživatelská data. V tomto článku se konkrétně společně podíváme na to, jakým způsobem můžete v Safari na konkrétních webových stránkách (de)aktivovat možnost využití mikrofonu či kamery.

Jak na iPhone v Safari deaktivovat webovým stránkám přístup k mikrofonu a kameře

Chcete li na vašem iOS (či iPadOS) zařízení spravovat přístup konkrétní webové stránky k mikrofonu a kameře, tak se nejedná o nic složitého. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu či iPadu spustili nativní prohlížeč Safari.
  • Jakmile tak učiníte, tak se pomocí adresního řádku přesuňte na konkrétní stránku, kde chcete přístup ke kameře a mikrofonu spravovat.
  • Poté, co se na stránce objevíte, tak nalevo od adresního řádku klepněte na ikonu Aa.
  • Tímto se zobrazí rozbalovací menu, ve kterém rozklikněte možnost Nastavení pro webový server.
  • Ocitnete se na další obrazovce, kde už jen stačí, abyste věnovali pozornost kategorii Přístup webu [název webu].
  • Zde už jen stačí rozklepnout možnosti KameraMikrofon, kde jsou k dispozici tři možnosti:
    • Zeptat se: pokud stránka bude potřebovat kameru/mikrofon, tak se zeptá na povolení;
    • Zakázat: stránka nebude moci využít vaši kameru/mikrofon;
    • Povolit: stránka má přístup k využití kamery/mikrofonu.
  • Jakmile si požadovanou předvolbu nastavení, tak stačí vpravo nahoře klepnout na Hotovo.

Tímto způsobem lze na vašem iOS či iPadOS zařízení nastavit, zdali bude mít konkrétní webové stránka přístup k mikrofonu a kameře. Kromě toho si ve výše uvedené sekci můžete také nastavit přístup webové stránky k poloze. V horní části této sekce se pak nachází Úplná verze stránky – pokud tuto možnost aktivujete, tak se webové stránka vždy načte v režimu pro počítače. Pokud dále aktivujete Automaticky používat čtečku, tak se čtečka vždy automaticky aktivuje pokaždé, jakmile to bude možné – například u různých článků.

přístup ke kameře a mikrofonu safari ios
Zdroj: Safari iOS

Dnes nejčtenější

.